POCAKOSNAPLÓK

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én gyerekkoromban imádtam naplót írni....Igaz a gyermekkornak már vége, és ebben a rohanó világban nincs már idő ilyenekre, éppen ezért örültem meg ezeknek a naplóknak, miután várandós lettem. Egész szépen vezethető bennük végig a terhesség, és szerintem később ez egy jó emlék lesz nekünk és a babának is. Én két naplóba szerettem bele, így mind a kettőt megvettem.

A legelső, amit beszereztem: 
SIMÓ TÍMEA - POCAKOSNAPLÓ
Így néz ki kívülről, szerintem nagyon klassz, letisztult, lényegre törő!Csináltam egy pár képet a tartalomról, hogy lássátok egész pontosan miről is van szó.
Bolti ára: 3490 Ft. 
Kezdődik pár ultrahang képpel, és leírással, hogy a baba hogy fejlődik a hetek - hónapok alatt.
Majd pár hasznos információ következik, ultrahang és egyéb szűrésekkel kapcsolatban. Találsz itt rövidítéseket is, amik segítenek, hogy megértsd az UH leleteken szereplő adatokat a babáról. 
Ő pedig itt a napló rész. Mivel én már kitöltöttem idáig a miénket, és nem akarom nyilvánosságra hozni a tartalmát, így az utolsó részt tudtam már csak befotózni, de szerintem itt is látszik a lényeg! A bal oldalon vezetheted a kismama állapotát, itt leírhatod az érzéseidet, a tapasztalataidat, az orvosi vizsgálatod eredményeit, a súlygyarapodásod, miket vásároltatok eddig a babának, és fotót is mellékelhetsz magadról az adott periódusban. A másik lapon pedig a baba adatait írhatod az UH eredmények alapján, és róla is ragaszthatsz be egy fotót. Nagyon tetszik még ennél a résznél a lábjegyzet, ahol heti szinten UH fotókkal látják el a babákat, és rövid leírásként tájékozódhatsz arról, mennyit fejlődött az adott héten a csöppséged. 
Található benne babakelengye lista is, bár én nem ez alapján vásároltam, hanem amit a védőnőtől kaptam, mert ez sok - pénzkidobós - felesleges dolgot is tartalmaz!
Ez itt az egyik kedvenc részem. Pár gondolat az újszülött babáról, hogy - hogy gondozd, hogy fürdesd, hogy kell gyarapodjon a súlya, hogy kezeld ha fáj a kis pocakja. Szerintem ír hasznos dolgokat, de mindenki döntse el maga. 
Naplószerűen vezetheted még ebben a könyvben a szülés napját, az első kórházi napot, az édesapa gondolatait, és az első eltöltött napokat otthon, persze ezeket is illusztrálhatod majd fotókkal. Szerintem aranyos kis napló, én nagyon szeretem, és nem bántam meg, hogy megvettem.

A másik naplóm:
NAPRAFORGÓ könyvkiadó - NAPLÓ A BABAVÁRÁS 9 HÓNAPJÁRÓL

Szerintem ez egy nagyon cuki kis napló, csak rá kell nézni. Spirálos a belseje, szép színesek a lapok benne, és ez a színes gumi is nagyon ötletes rajta. Nem utolsó sorban, van ennek a kiadásnak BABANAPLÓJA is, ha már megszületett a kisbabád, és szívesen vezetnél olyat is.
Bolti ára: 3990 Ft.
Sajnos én már vagy 3 hónapos terhes voltam, mikor ezt a kis csodát megtaláltam, így az első 2-3 hónapot nem tudtam végig vezetni.
Szépen lebontja a 3 trimesztert hónapokra, és leírja milyen változások következnek be a magzat fejlődésében az adott héten. 
Ide írhatod a mindennapokat, hogy mi történt veled, mit érzel, a baba mozog e már, vannak e fájdalmaid, mi volt az orvosnál stb stb. Emellett apró kis tanácsokkal, és fontos tudnivalókkal látnak el a könyv szerkesztői. Én személy szerint alig várom, hogy teljen az idő és lapozhassak...mert nem szoktam előre elolvasni ezeket. :)

Ti vezettek pocakos naplót? Ha igen, milyet?

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!


My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.