8 TIPP A BOLDOG, NYUGODT BABAVÁRÁSHOZ

1. Kerüld a negatív dolgokat, embereket!
Ez szerintem az egyik legfontosabb!
Sajnos nekem is sikerült már párszor belefutnom ilyen emberekbe, mióta terhes vagyok, borzasztó!
Ilyenkor mindig menekülök onnan, mert a babára is hatással van, és nem akarom őt ilyennek kitenni!
Rémtörténeteket pedig TILOS olvasni!!!
Minden terhesség más, minden szervezet más, nem kell a sok negatív ember szavára adni, mert neki már volt rossz tapasztalata!
Meg se kell az ilyet hallgatni!
2. Fogadd el, hogy most ti vagytok az elsők!
Számomra ez volt a legnehezebb, ugyanis nem szeretek tétlenkedni, mert én egy jövök-megyek-intézkedek típusú ember vagyok. Nem vagyok ahhoz hozzászokva, hogy emberek megcsináljanak helyettem dolgokat, és pont emiatt volt nehéz elfogadni, hogy nem mászhatok már létrára, nem emelhetek, üljek le - pihenjek és még sorolhatnám. Nagyon rossz volt átkapcsolni kismama üzemmódba. Most, hogy már itthon vagyok, kezdem élvezni a nyugalmat, az itthonlétet, és próbálom kihasználni minden pillanatát, mert ha megszületik a baba, az elkövetkező években már biztos nem lesz ilyen! Szóval élvezzétek, fogadjátok el, hogy most minden Rólatok szól, és ez így szuper, így tökéletes!
3. Hallgasd meg a tanácsokat, de dönts saját belátásod szerint!
Ahogy kiderül, hogy babát vársz, máris elkezdenek tanácsokkal elárasztani. Nem kell őket megsérteni, mindenkit végig kell hallgatni. Amíg nem tolakodó, addig hasznos meghallgatni ezeket a tanácsokat, de a legfontosabb, hogy aszerint döntsünk, amit mi jónak érzünk. Bízz az ösztöneidben, ha eljön az idő, tudni fogod mit kell csinálni!
4. Ne stresszelj!
Próbálj meg lehetőleg stresszmentesen élni. Sajnos a stressz kihat a kisbabádra is. Hallgass zenét, relaxálj, járj terhesjógára, sétálj nagyokat vagy sportolj, utóbbit csak óvatosan, meg ne erőltesd magad!
5. Ne hallgass túl sok szüléstörténetet!
Mióta az eszemet tudom, csak a negatív történeteket hallom a szülésekről, sajnos pozitív élményeket egyre kevesebbet.
Bevallom őszintén addig mig terhes nem lettem, nagyon féltem a szüléstől, pont a sok negatív vélemény miatt. De mióta bennem növekszik a kisbabánk, ami már magában egy hatalmas csoda, elkezdtem ezt a dolgot átértékelni magamban.

Mindenkinek más a fájdalomküszöbe, én személy szerint alacsony fájdalomküszöbű embernek tartom magam, de úgy vagyok vele, mindenki átesett már ezen, aki babát várt, és mivel minden szülés más, és valójában első babásként még fogalmam sincs arról, milyen lehet egy szülés, próbálok nem ráparázni a dolgokra.

Hiszen honnan is tudhatnánk, hogy kinek mit jelent az iszonyú fájdalom!?

Lehet, hogy mi még azt a fájdalmat simán elviselnénk.

Mindenesetre, én könnyű szülést álmodtam meg magamnak, remélem az univerzum el is intézi nekem.
6. Ne a gyakorikerdesek.hu oldalról tájékozódj!
A terhesség során számos olyan kérdés felmerülhet, amire szeretnél választ kapni. Bátran kérdezz meg róla bárkit, vagy lapozz fel egy szaklapot, csak agyakorikerdesek.hu oldalról ne tájékozódj, mert ott többet árthatsz magadnak a horror sztorikkal, mint amennyire megnyugszol.
7. Szánjunk időt egymásra is!
Az is fontos, hogy babát váró anyaként és apaként szánjunk időt egymásra is, legyünk figyelmesek azokkal a dolgokkal kapcsolatban is, ami a másik életében fontos, de nem feltétlenül a babához kapcsolódik. Így - magunkkal és a párunkkal is - megelégedve vághatunk bele egy izgalmas, történésekkel teli időszakba, ahol a baba mellett meg kell tanulnunk figyelni magunkra és egymásra is.
8. Tanuljunk meg kikapcsolni, lazítani!
Akár csak néhány percre, szakítsunk időt erre minden nap. Keressük meg, mi az ami megnyugtat, amiben örömünket leljük.Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.