AVAGY KÉRDÉSEK, AMIK A VÁRANDÓSSÁG ALATT BIZTOS FELMERÜLNEK

Mióta várandós vagyok, folyton kérdésekkel találom szembe magam.
Egy részét mások teszik fel Nekem, másik részével meg én magam találkozom a terhesség alatt.
Mivel az első kisbabámat várom, még nem tartozom a rutinos kismamák körébe, így próbáltam a fontosabb kérdéseket összegyüjteni, a véleményem kinyilvánítani.
1. Van fogadott orvosod, és szülésznőd!?
A terhességem elején volt magánorvosom, de mint azt már egy korábbi posztomban leírtam, mivel nálunk kötelező az SZTK-ba is nőgyógyászhoz járni, így már feleslegesnek tartottam a magánt.

Mivel lassan itt az idő, ezért így a 30. hét környékén meg már nem akarom felkeresni, hogy szülhetek e nála!? Egyébként azt hallottam, hogy sok orvos nem vállalja a szülést, ha nem a terhességed elejétől jársz hozzá. Sajnos az a tapasztalat, ahogy a fórumokat olvasom, hogy akiknek volt fogadott orvosuk, azoknál az esetek 60%-ban az orvos nem jelent meg a szülésnél, mert nem ért rá, nyaralt, konferencián volt, karácsony volt, vagy éppen egy másik szülést vezetett le, de persze mindezek ellenére ki kellett, hogy fizessék. Ezek a nők mind csalódottak voltak, és nem azt kapták amiért egy vagyont kifizettek. Viszont azok a nők, akiknek nem volt fogadott orvosuk, sokkal elégedettebbek voltak az ügyeletes orvosokkal, szülészekkel és nővérekkel. Mivel szerencsére gondtalan terhességem van (nem ikerterhesség, nincs magas vérnyomás, cukorbetegség), így valószínű, hogy már nem is lesz fogadott orvosom. Szülésznő? Eddig azt se tudtam, hogy van ilyen. :) Egyszer ismerősökkel beszélgettünk erről, és én csak hallgattam, mert fogalmam se volt róla, hogy a szülésnél egy szülésznőre is szükség van. Egy egészségügyben dolgozó kedves ismerősöm azt javasolta, hogy inkább szülésznőt fogadjak, mert rá bármikor számíthatok, és a szülés nagy részét úgyis ő vezeti le. Szülésznőt meg állítólag a 34-35. hét környékén is ráérsz fogadni. Ezen elgondolkodom.

2. Mennyibe kerül egy szülés?
Ezt a kérdést már én is feltettem egy párszor. Minden orvos más tarifával működik. Ha nem mond összeget amikor megfogadod, akkor állítólag a rendszeres vizsgálatok tarifájának a 10-szerese a szülés tarifája. Tehát ha te havi 10 ezerért jársz hozzá, akkor a szülés 100 ezer forintba kerül nála. Plussz a szülésznő tarifája, ha fogadsz. Sajnos az ő tarifájukat még nem tudom.

3. Bébiőr vagy légzésfigyelő?
Ebben a témában is megoszlanak a vélemények, ahogy az interneten olvasgatok erről. Személy szerint nekem van aki azt modja, légzésfigyelőt mindenképpen vegyünk, és a bébiőr felesleges, de van aki a légzésfigyelőt is feleslegesnek tartja. Én megmondom őszintén, legszivesebben egyiket se szerezném be, de a védőnőm azt mondja egy légzésfigyelőt csak be kéne, a bébiőr viszont felesleges, ha nem hatalmas vagy többszintes házban laktok.

4. Cumi vagy nem cumi?
Ez még egy érdekes téma, megoszlanak erről is a vélemények. Vannak akik nagyon elítélik a cumit, de vannak akik a cumi mellett teszik le a voksukat. Én személy szerint már beszereztem 2 cuki darabot, valamint névreszóló cumiláncot is csináltattam már a kisbabánknak. Mivel én is cumiztam annak idején, és semmi bajom nem lett tőle, így ha a gyermekem igényt tart rá, nem fogom eldugni előle.

5. Kézi vagy elektromos mellszívó?
Pont a napokban tettem fel ezt a kérdést a facebookon az egyik csoportban. Ott azt a választ kaptam, hogy a kézi semmire nem való, elektromosat vegyek. Sajnos így előre nem tudom megjósolni, hogy nálunk a szoptatás hogy fog működni, lesz e tejem, mennyit szopizik majd a kicsikém, így valószínű, hogy ezt a készüléket csak szülés után fogom beszerezni.

6. Együtt alszol majd a babáddal?
Költözés előtt direkt olyan házat kerestünk, ahol majd egy cuki szobát is ki tudunk neki alakítani. Mivel az álmaink valóra váltak, és lesz saját szobája a kis törpillámnak, így szeretném, ha majd a szobácskájában aludna, nem pedig közöttünk, vagy esetleg apát egy másik szobába kirakva mellettem. Ha a magánéletet veszem figyelembe, szerintem ez egyáltalán nem egészséges,  nem beszélve arról, hogy a gyereket később nagyon nehéz lesz leszoktatni erről.

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.