GULYÁSLEVES


HOZZÁVALÓK:
  • - 2 db sárgarépa
  • - 2 db fehér répa
  • - 2 db vöröshagyma
  • - 3 gerezd fokhagyma
  • - 1 csokor petrezselyemzöld
  • - 1 kisebb zellergumó+zöld
  • - fél karalábé
  • - 40 dkg sertéscomb
  • - 3-4 db burgonya
  • - 2 db gulyásleveskocka
  • - 3 ek olaj vagy zsír
  • - Delikát
  • - só
  • - bors
  • - pirospaprika
  • - paprikakrém
  • - víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. Mossuk meg a sertéscombot, és vágjuk kis kockákra. 
2. Az apróra vágott hagymát 2-3 evőkanálnyi felhevített olajon vagy zsíron, közepes lángon pirítsuk aranybarnára.
3. Adjuk hozzá a húst, és nagy lángon addig kevergessük, amíg a húskockák minden oldala kifehéredik. Ez azért fontos, mert így sokkal finomabb, zamatosabb marad a hús. Az erős hő hatására a külső rostok megsülnek és bezáródnak, így jobban benne marad a húsban az íze. Ekkor már ízesítsünk kevés sóval vagy delikáttal, fűszerezzük borssal és zúzott fokhagymával. 
4. Vegyük le a tűzről, és tegyünk hozzá pirospaprikát (ha nem vesszük le a tűzről, a paprika megkeseredhet). Keverjük el, hogy az olajban mindenhol szépen feloldódjon, majd öntsük fel egy kis vízzel, de csak éppen annyira, hogy ellepje.
5. Forraljuk fel, kóstoljuk meg, és szükség szerint sózzuk, borsozzuk. 
6. Tíz percenként kavargassuk meg, és főzzük addig míg a hús félig, háromnegyedig megpuhul.
7. Míg a hús fő, addig a burgonyát és a többi zöldséget pucoljuk meg és vágjuk kis kockákra (ne felejtsük el közben időnként megkavargatni a húst) 
8. Ha a hús már közepesen puha, adjuk hozzá a zöldségeket, a burgonya kivételével, pároljuk össze, majd öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy kellően tartalmas levest kapjunk. Vegyük figyelembe, hogy a burgonyát még nem adtuk hozzá. Most már mehet bele a leveskocka is!
9. 5-10 perc elteltével adjuk hozzá a kockázott burgonyát, kóstoljuk meg, és szükség szerint ízesítsük még sóval, borssal, zeller zölddel, és egy kis petrezselyemzölddel.
10. További 10-15 perc alatt főzzük készre a levest. A zöldségek, hús puhulását időnként kóstolgatva tudjuk ellenőrizni. Tálalás előtt szórjuk meg finomra vágott petrezselyemlevéllel. 

Jó étvágyat Kívánunk!


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.