TÖLTÖTT PAPRIKA


HOZZÁVALÓK:
Töltelékhez:
  • 50 dkg darálthús
  • 6-8 közepes méretű paprika
  • 4 marék rizs
  • 2 egész tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
Mártáshoz:
  • 1l paradicsomszósz
  • cukor
  • víz
  • 2 púpozott evőkanál liszt
ELKÉSZÍTÉS:
1. Megmosom a paprikákat, majd a szárát és a magjait eltávolítom.
2. Elkészítem a tölteléket. A darált husihoz hozzáadom a hozzávalókat, a tojást, a rizst, a fokhagymát, majd ízlés szerint ízesítem: só-bors-pirospaprika.
3. Beletöltöm a tölteléket a paprikákba. Fontos! Nem töltöm teljesen tele, mert főzés közben ha a rizs elkezd megduzzadni, a paprikák széthasadhatnak. A kimaradt töltelékekből gombócokat formázok.
4. Egy lábasba beletöltöm a paradicsomszószt, majd mehetnek bele a paprikák és a gombócok. Annyi vízzel hígítom, hogy a paprikákat ellepje. A paradicsommártást ízlés szerint sóval és cukorral ízesítem, majd lefedve közepes lángon addig főzöm, amíg a rizs puhára nem fő.
5. Ha puhára főtt minden, ami kb 30-45 perc, kiveszem belőle a paprikákat. Egy dl vízzel, 2 púpozott evőkanál lisztet simára keverek, majd folytonos kevergetés mellett a paradicsomszószba öntöm, hogy besűrűsödjön a szósz. Kb 3-4 perc alatt összefőzöm, ezután visszateszem bele a paprikákat, és tejföllel vagy főtt burgonyával tálalom.

Jó étvágyat Kívánunk!


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.