ARANYGALUSKA

HOZZÁVALÓK:
  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 3-4 ek cukor
  • 3 tojás sárgája
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg élesztő
Rétegezéshez:
  • 15 dkg őrölt dió
  • 4-5 ek porcukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
ELKÉSZÍTÉS:
Kenyérsütőgép dagasztó programjával, vagy akár kézi mixerrel is összeállítható a tészta. Egy kissé lágyabb kalácstésztát készítek, majd duplájára kelesztem. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtom, közepes méretű fánkszaggatóval kiszaggatom. EGy kb 26 cm-es tortaformát olvasztott vajjal kikenek. Egy tálkába olvasztott vajat, egy másikba cukrozott diót készítek elő. A kiszaggatott tésztákat először a vajban, utána a cukros dióban forgatom meg, majd a tortaformába teszem egymás mellé, de nem túl szorosan! Az alsó rétegnél csak felülre kerüljön a dió, mert ha megsül keserű lenne az alján. Két réteg tészta kerüljön a formába, és a kimaradt dióval szórjuk meg a tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon, kb 40 percig sütjük.
Ha elkészült, vaníliasodóval tálaljuk.

Jó étvágyat Kívánunk!


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.