RAKOTT KARFIOL


HOZZÁVALÓK:
  • - 1 kis fej vöröshagyma
  • - 3 gerezd fokhagyma
  • - 2 kiskanál fűszerpaprika
  • - 200 g rizs
  • - 60 dkg darált hús
  • - 2 közepes fej karfiol
  • - só
  • - bors
  • - 2 nagy doboz tejföl
  • - sajt a tetejére - ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hagymát felszeleteljük.
2. Készítünk egy pörkölt alapot, a hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd óvatosan - levéve a tűzről - pirospaprikát szórunk rá. Amíg ez elkészül, addig kifőzzük a rizst is.
3. Az alapon megfőzzük a darálthúst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kifőtt rizst. Alaposan összekeverjük.
4. Közben enyhén sós vízben megfőzöm a karfiolt, de csak addig mig a torzsája éppen meg nem puhul.
5. Lereszelem a sajtot, előmelegítem a sütőt.
6. Miután mindent készre főztünk, jöhet a tálba helyzés: tejföl - karfiol - darálthúsos rizs - tejföl - reszelt sajt.
Kb 30 percig sütjük, 175 fokon.

Jó étvágyat Kívánunk!


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!


My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.