TAVASZI ZÖLDBORSÓ LEVES


HOZZÁVALÓK:
- 3 evőkanál étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 40 dkg zöldborsó
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 szál féhérrépa
- 3 szál sárgarépa
- 2L zöldségalaplé
- só 
- bors
- petrezselyem


ELKÉSZÍTÉS:

1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajon (zsír is megfelel) üvegesre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről.

2. A zöldségeket megtisztítjuk és uborkagyalun legyaluljuk, vagy késsel vékonyra karikázzuk. A borsóval együtt a hagymára tesszük. (Ha nincs szezon, a friss borsó helyett használjunk mirelitet, az üvegessel és a konzervvel viszont nem érdemes kísérletezni, az nem erre való.)
3. Fűszerpaprikát hintünk rá, sózzuk, majd az alaplével felengedjük és 30 perc alatt készre főzzük. (alaplé helyett víz+leveskocka is jó.)
4. Nokedlitésztát készítünk, és a levesbe szaggatjuk. Megforraljuk és kész is a leves.
5. Tálalás előtt meg lehet hinteni apróra vágott friss petrezselyemmel az elkészült zöldborsó levest.

Jó étvágyat Kívánunk!


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!


My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.