BABAKONYHA | AZ ELSŐ ALMAPÜRÉ

HOZZÁVALÓK:
- 1 édes alma
- 50 ml víz
Hagyományosan:
Meghámozzuk az almát, magházát eltávolítjuk. Ha nyersen adjuk a babának, akkor csak reszeljük le ÜVEG babareszelőn, majd pici vízzel higgítsuk. Én nem szoktam cukrot tenni bele, mert elég édes az alma ahhoz, hogy kielégítse a baba édes íz utáni vágyát. Ha cukrozzuk az ételeit, akkor nem fedezi fel azok saját természetes ízét, és egy rossz szokás rabja lesz a későbbiekben.



Főtt almapüréhez a megtisztított almát kockákra vágjuk, egy kis lábasban felforraljuk a vizet, ebben 10 percig pároljuk az almát, majd pürésítjük és hűtsük le.


Gőzpárolóval:

Főtt almapürét készíthetünk az AVENT csodagépével is. A meghámozott, kockákra vágott almát beletesszük a gépbe, 50 ml vizet öntünk a készülékbe, majd 5 perc párolás után megfordítjuk a tartályt, és összeturmixoljuk vele. Ezután lehűtve már adhatjuk is a babának.





Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!


My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.