ERDEI GYÜMÖLCSÖS MASCARPONÉS SZELET

HOZZÁVALÓK:
Piskóta:
- 7db tojás
- 7 ek cukor
- 6 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 1 ek olaj
Krém:
- 60 dkg erdei gyümölcs (friss vagy fagyasztott)
- 35 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 3 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
Teteje:
- 1 csomag piros tortazselé
- erdei gyümölcs (friss vagy fagyasztott)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is verjük egy kicsit, majd belekeverjük a tojások sárgáját.

2. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, majd óvatosan fakanállal a habhoz keverjük, majd az olajat se hagyjuk ki.

3. Kikent lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük, majd a kész piskótát kihűtjük.
4. A krémet, ha friss gyümölcsből készítjük, botmixerrel összetörjük. Én fagyasztott gyümölcsből készítettem, azt jól lecsöpögtettem, majd összeturmixoltam.
5. A mascarponét a kétféle cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az összeturmixolt gyümölcshöz.
6. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a krémbe.
7. A piskótalapot két felé vágjuk, majd megtöltjük a krémmel. Annyit hagyjunk, hogy a tetejére maradjon.
8. Miután megkentünk a tetejét a krémmel, a fantáziánk szerint gyümölcsökkel díszítjük, majd a tortazselét használati leírás szerint elkészítjük, kicsit hűlni hagyjuk, és ráöntjük a süti tetejére. 

Jó étvágyat Kívánunk!

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!


My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.