BABANAPLÓ | 5 HÓNAP

Az elmúlt egy hónapban is fejlődtünk, igaz súlyra most nem gyarapodtunk sokat, de rengeteget nőttünk hosszra. Eddig még egy ruháját se nőtte ki, (alapből 62/68-as méreteket hord születése óta) mert mindegyik egy kicsit nagy volt rá, hát ebben a hónapban már ez is sikerült. Fájó szívvel ugyan, de rengeteg bodyt és cicanacit kellett a bezsákolnom a szekrényéből.. 
Mivel már ilyen nagyok vagyunk, elővettük a babakocsihoz a sportülést is, pár napja azt használjuk, a hordozót már csak az autóban. Szerencsére szeret benne ülni, igaz még csak többször rövid ideig próbáltuk, de eddig nem volt baj, szerintem ezután sem lesz.

Ahogy telik az idő egyre csiklandósabb. Mikor csikizem, olyanokat kacag...Imádom! :) Fürdéskor már nagyon huncut, kapálózik, rúgdosódik, pancsolja ki a vizecskét. Sajnos a koszmó megint visszatért, most ALOE FIRSTEL fújjuk a kis fejét, nagyon jó rá, ajánlom Mindenkinek!


Elkezdtük a hozzátáplálást, igaz eddig csak az almát próbáltuk, de azt nagyon szereti. Jelenleg már egy negyed óra alatt 120 ml pépet is képes megenni belőle. Az almát mindenképpen higgítani kell, mert először én nem higgítottam, és kemény volt a széklete tőle. 

Újra isszuk a teát, és néha ha olyan kedve van, a babavizet is (nem a drága boltit veszem neki, hanem reggel felforralom a sima vizet, majd lehűtve itatom meg vele) megissza már, igaz csak kis mennyiséget, de majd alakul ez még. Jön a nyár :DEbben a hónapban sikerült felfedezni, hogy van nyelvünk, állandóan nyújtogatjuk, és az ujjainkra is sikerült már szert tenni, mert feszt a gyerek szájában van, az ökléről már nem is beszélve. Képes akár az egészet a szájába dugni, majd öklendezni utána, amikor meg rászólok, hogy ne csinálja, kinevet. Hihetetlen. Egyre huncutabb, és akaratosabb...

Ismerkedik a hangjával is, ha olyan kedve van kiabál és visítozik. Megzabálom egyszer, annyira imádom! <3

Már egész ügyesen fogjuk a tárgyakat, és arra is rájöttünk, hogy a csörgő mire való. Belemarkol, és csak rázza rázza...valamint a cumit is ki be teszi már a szájából.
Az ágya feletti körforgót most kezdte el megérteni, eddig csak hallgatta, nem érdekelte, most viszont ha bekapcsoljuk neki, tátott szájjal mosolyogva nézi, kiszúr magának 1-1 figurát, és azt követi a szemével körbe-körbe.

hasonfekvés változatlan, el van úgy ideig óráig, már nem üvölt egyből, mint korábban, ha hasra teszem, de nem a kedvence. Próbál közben izegni mozogni, de mivel semerre se jut, beidegesedik, és elkezd sírni. Még nem forgolódik, de fekvő állapotból már folyamatosan felhúzza magát, mint aki fel akar ülni. Ha megtámasztom a kis hátát, már szépen ül, és tartja magát...de ezt még nem szeretném erőltetni!


Még mindig nagyon jó alvó, egész éjszaka alszik, igaz a reggeli ébredések már hamarabb történnek, de még 9-10 órát így is nyugodtan tudok tőle aludni.

Szóval egy szó mint száz, egy kis angyalka a Mi kislányunk! :)

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!
Megjegyzés küldése

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.