BABAKONYHA | ŐSZIBARACK PÉP, BABAKEKSSZEL

HOZZÁVALÓK: 
- 2 közepes méretű őszibarack
- 1/2 dl víz
- 1 babakeksz
Gőzpárolóval:
100 ml azaz 10 percnek megfelelő vizet a párolóba öntünk, a barackot meghámozzuk, magját eltávolítjuk, felkockázzuk, és belerakjuk a gépbe. 10 perc párolás után a tetejét megfordítjuk, beledobunk egy babakekszet, majd a turmix funkcióval megfelelő állagúra pépesítjük. Langyosra hűtjük!
Hagyományosan:
A barackot meghámozzuk, magját eltávolítjuk. Ha nyersen adjuk a babának, akkor egyszerűen csak nyomkodjuk össze villával, vagy pürésítsük botmixerrel, és úgy szórjuk bele a morzsolt babakekszet, ha viszont főve szeretnénk neki odaadni, akkor a kockákra vágott barackor 1/2 dl forrásba lévő vízbe tesszük, és 10 perc alatt puhára főzzük. Ezután mehet bele a babakeksz és pürésítsük! Miután langyosra hűtöttük, csak azután adhatjuk a babának!



Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!


My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.