BABAKONYHA | RÉPAPÜRÉ ALMÁVAL

HOZZÁVALÓK:
- 1 közepes sárgarépa
- 1 nagy alma
- pici víz
Gőzpárolóval:
Meghámozzuk a sárgarépát és az almát, majd felszeleteljük őket. Mivel a répát 15 percig kell párolni (150 ml víz), az almát meg 5 percig (50 ml víz), így először a répát tesszük a gépbe, és 10 percnek megfelelő (100 ml) vízzel elkezdjük párolni. Ha letelt a 10 perc, hozzátesszük az almát, és a maradék 50 ml vízzel még 5 percig pároljuk az egészet. Miután elkészült, megfordítjuk,és megfelelő állagúra turmixoljuk. Langyosra hűtjük.
Hagyományosan:
Meghámozzuk a hozzávalókat, felszeleteljük, majd egy lábasban kb 1 dl vízben puhára pároljuk. Ezután pici forralt vízzel/anyatejjel vagy tápszerre pürésítjük. Langyosra hűtjük.


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.