BABAKONYHA | RIZSNYÁK


Felnőtt szemmel unalmas, mégis hetekig a babaételek alapja lesz a rizsnyák. Készíthetjük késes robotgépben porrá őrölt nyers rizsből, így gyorsan nagyon krémesre fő.
HOZZÁVALÓK:
- 3 dkg rizspehely
- 1,5 dl víz
- 1/2 dl anyatej vagy tápszer

A rizspelyhet forrásban lévő vízbe öntjük, és fedő alatt mérsékelt lángon puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, és annyi anyatejet vagy tápszert adunk hozzá, hogy a babának megfelelő állagú legyen. Langyosra hűtjük.
TIPP: Az első hónapokban a rizst egyszerűbb bio rizspehelyből készíteni, mert gyorsabban elkészül, és jobban pürésíthető. Ha nincs otthon rizspehely, áztassunk be 5 dkg rizst, majd kétszeres mennyiségű vízben főzzük puhára és pürésítsük, ezután pedig adjuk hozzá a tápszert vagy az anyatejet.

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.