RÉPATORTA - AHOGY ÉN CSINÁLOM

A répa nem csak köretekhez való, hanem kiváló tortát is készíthetünk belőle, az év bármelyik napján...



HOZZÁVALÓK:
(12 szelet/22 cm átmérőjű tortaforma)



A tésztához:
- 150 g vaj
- 200 g cukor
- 30 g vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 350 g nyers reszelt répa
- 50 g durvára vágott dió 
- 50 g mazsola
- 250 g liszt
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 2 púpozott teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 100 ml olaj


A krémhez:
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 150 g porcukor
- 500 g mascarpone


ELKÉSZÍTÉS:
1. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
2. A diót durvára vágjuk, megpucoljuk és lereszeljük a répát, majd hozzáadjuk a mazsolával és az olajjal együtt a cukros vajas masszához, amit robotgéppel eldolgozunk.
3. Beleszitáljuk a liszt-sütőpor és szódabikarbóna keverékét, adunk még hozzá sót és fahéjat, majd jól eldolgozzuk.
4. Vajjal kikent, vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és légkeveréses sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
5. Közben elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, robotgéppel kihabosítjuk, majd 3 adagban hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliát és simára keverjük.
6. A kisült tésztát félbe vágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a másik felével körbevonjuk. Díszíthetjük durvára vágott dióval és fahéj rúddal esetleg reszelt répával, vagy marcipán figurákkal.

Jó étvágyat Kívánunk!

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.