RAKOTT KRUMPLI


HOZZÁVALÓK:

- 12 db közepes burgonya
- 1 szál lángolt kolbász
- 8 db főtt tojás
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 nagy dobozos tejföl
- kb. 10 dkg füstölt sajt
-  zsír

ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, majd a főzőlében hagyjuk kihűlni és miután langyosra hűlt, leszedjük a héját, felszeleteljük.
2. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és szintén felszeleteljük.
3. A kolbászt közepes vastagságúra felkarikázzuk.
4. Két doboz tejfölt kikeverek sóval illetve borssal, közben egy pici vizet is adok hozzá.
5. Egy sütőálló edényt vagy tepsit alaposan kizsírozunk.
6. Elkezdjük a rétegezést. Ahány ház, annyi szokás, én így szoktam:
Elsőnek egy sor krumplit teszünk az edény aljára, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd erre egy sor kolbász jön és a tojásszeletek. Kolbász függő, de ha kevésbé zsíros a kolbász, akkor én szoktam 5-6 pici kanál zsírt is tenni közéjük. 
- Rákenjük a korábban kikevert két doboz tejfölt erre a rétegre, majd jöhet rá az utolsó réteg krumpli is, amit szintén sózunk, borsozunk.
- A maradék doboz tejfölt kikeverjük a sóval, borssal és a reszelt füstölt sajttal, közben ehhez is adunk egy pici vizet. Miután kikevertük, rákenjük a krumplik tetejére.
7. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép arany barna nem lesz a teteje. (180 fok, 60-70 perc)
Jó étvágyat Kívánunk!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

IRATKOZZATOK FEL HÍRLEVELÜNKRE
ha nem akartok lemaradni a blog legfrissebb tartalmairól!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.