10 TIPP, AMIT FONTOS BETARTANI A KÁNIKULÁBAN, HA KISBABÁD VAN

Mivel már napok óta tombol a kánikula, gondoltam összeszedek pár tippet, hogyan is enyhíthetjük a picik szenvedését ebben a forróságban, ugyanis a nyári kánikula a babák szervezetét nagyon megviseli. Ahhoz, hogy enyhíteni tudjuk a kellemetlen közérzetüket, elsősorban folyadékvesztésüket és túlhevülésüket kell megakadályozni.


1. Lehetőleg ne tartózkodjunk kisbabával a szabadban 10-16 óra között. Ha elkerülhetetlen, akkor próbáljunk meg árnyékos, szellős helyet keresni.

2. Mindig legyen nálunk kellő folyadék a babának (babaviz, vagy tea). 
Az izzadással járó folyadékot és ásványi sókat pótolni kell! Onnan tudjuk, hogy a baba eleget ivott e, hogy a pelenkájának 2-3 óránként nedvesnek kell lennie. NE IJEDJÜNK MEG, A BABÁK ÉTVÁGYA A HŐSÉGBEN CSÖKKEN!

3. Séta közben a babakocsin használjunk napernyőt, legyen náluk egy textil pelus, amivel letakarhatjuk a baba azon testrészeit, amit éppen tűz a nap, ha nem tudunk másképp védekezni ellene.
FONTOS!!!
A babakocsit soha ne takarjuk le!!!! A babakocsi letakarása a forró kánikulában inkább árt, mint használ. A legvékonyabb pelenka vagy kendő is extrém módon megnövelheti a zárt babakocsiban lévő hőmérsékletet, ami fullasztó tud lenni. Egy olyan babakocsiban, amelyikben nem jár jól a levegő, akár 15 fokkal magasabb hőmérsékletet is előidézhetünk a babakocsi bejárati részének takaróval történő letakarásával, ez akár hirtelenhalál-szindrómához is vezethet. 4. Használjunk a babákon is napszemüveget, hiszen az ő szemük sokkal érzékenyebb mint a felnőtteké, az övékét jobban kell védeni a káros sugarak ellen.


5. Mindig kenjük be a babát naptejjel, mert ez is sokat véd a leégés ellen.

6. A csecsemők haja kevés, vékony a koponyacsontjuk, emiatt fokozott veszélynek vannak kitéve a forróságban - éppen ezért a kis fejüket mindenképpen védeni kell! Adjunk rájuk szellős, világos nagy karimáju kissapkát, ami védi a vállát is a leégéstől. Az öltözékük is legyen ilyenkor laza, szellős, világos és természetes anyagú.


7. Forróságban érdemes a babát naponta többször is lezuhanyozatatni, mert így is hűthetjük a kis testét, valamint bevizezhetjük a haját is, mert ebben a melegben most az is jól fog neki esni.


8. Soha ne hagyd aludni a babát az autó gyerekülésében, még akkor sem, ha a kocsi ablakai le vannak húzva. A tűző napon parkoló autóban a hőmérséklet vészesen gyorsan fel tud szökni!

9. A lakásban, ahol a baba alszik, sötétítsünk be napközben, zárjuk be az ablakokat, és úgy fektessük le a babát. Egy ventilátor keverheti neki a szobában a levegőt, de semmiképpen sem a babára irányítva!

10. Tegyél ki a kiságyból minden felesleges párnát, paplant, rácsvédőt, és hagyd a rácsos ágyat minél szellősebbre. Napközben a forróságban altasd a babát bodyban vagy egyszerűen csak pelenkában, és egy vékony textil pelussal betakarhatod őt, ha nagyon szükségét érzed.

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!


My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.