AKKOR TISZTÁZZUK MÁR LE, HOGY A CSALÁDI PARKOLÓ TULAJDONKÉPPEN KIKNEK IS VAN FENNTARTVA!?

A kislányom már elmúlt fél éves és sajnos egyre többször tapasztalom, mikor autóval megyünk vásárolni, hogy hiába vannak kialakítva a családi parkolók, igazából olyan mitha nem is lennének, hiszen javarészt olyanok használják, akik pár métert is lusták a bejáratig gyalogolni, mert vagy nagyon sietnek, vagy kétszemélyes sportautóval érkeznek és akkora az arcuk, hogy rájuk a szabályok nem vonatkoznak, vagy van ugyan az autójukban gyerekülés, de a gyereket otthon felejtették. Én meg aki kisgyerekkel érkezek, általában mindig, mert sokat vagyunk napközben kettesben a gyerekkel....álljak meg a francba hátul, amivel nem is lenne probléma, csak ha direkt beállok ba...meg leghátulra, a semmi közepére SZABÁLYOSAN, akkor ne álljatok már rám mindkét irányból szabálytalanul, hogy utána pár centis résen kelljen a pár hónapos gyerekemet beültetni az ülésébe, és ha véletlenül pont ekkor érkeznél ki utánam a bevásárlóközpontból, még te vágod a fejeket, hogy be szeretnél ülni, meg a kocsidat le ne verjem, miközben pont szegény gyerekemet próbálom visszaültetni a helyére azon a szűk kis résen, amit te hagytál nekem azzal az idióta parkolásoddal.

Szóval! A családi parkolók azért vannak, hogy ne verjem le a szuper kis kocsid fényezését, hiszen azért van dupla annyi hely mindkét oldalról, hogy elférjek az autók között babakocsival vagy bevásárlókocsival, és ha éppen a gyerekem kicsapja a kocsiajtóm, ne bassza neki a te szuper kis verdádnak, hogy utána még te anyázz ott órákig, mert azt hiszed, hogy valaki vagy, és megteheted.

Mivel közelebb van a bejárathoz, így járda is van mellette, tehát nem fogok előtted sokáig az úttesten bénázni a gyerekkel, miközben te idegesen a motort túráztatod mögöttem, vagy ráfekszel a dudára mint egy idióta, hogy húzzak már előled.

Az átlagos parkolókhoz képest azért van majdnem dupla annyi sáv oda festve, hogy a családosok kényelmesen pakolhassanak, nem azért, hogy figyelmen kívül hagyva, egy helyre két autóval préselődjetek be, aztán ha beszólok, még nektek álljon feljebb!

Röviden összefoglalva....szörnyű ez a világ, hogy itt járunk. Az emberek türelmetlenek, egyre agresszívabbak, öntörvényűek. Empátia, tolerancia nulla. Udvariasság, odafigyelés nuku. Mindenki siet, kapkod, tipor...eltipor másokat, abba bele se gondolva, hogy ezzel a viselkedésével kisgyerekeket vagy mozgáskorlátozottakat hoz kellemetlen helyzetbe.
De talán majd egyszer, ha gyerekük lesz rájönnek. Akinek meg van, és mégis ezt csinálja....hát szégyelje magát! Emberségből elégtelen!!!! 

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.