BOLOGNAI SPAGETTI

Tésztaételek közül az egyik nagy kedvenc. Az évek alatt mindig újítgatok a recepten, jelenleg ez a legfrissebb.



HOZZÁVALÓK:

  • - 1 nagy fej vöröshagyma
  • - 4 gerezd fokhagyma
  • - 500 g darálthús
  • - 3 közepes paradicsom
  • - 4 evőkanál olivaolaj
  • - víz
  • - cukor (szükség esetén)
  • - só
  • - friss bazsalikom
  • - oregánó
  • - bors
  • - balzsamecet
  • - sűrített paradicsom
  • - 1 db répa
  • - 1 db fehérrépa
  • - 1 szál petrezselyem
  • - spagetti tészta

ELKÉSZÍTÉS:
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
2. Fokhagymákat megpucoljuk, összetörjük.
3. Olajat hevítünk, a hagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük egy kevés vízzel, hogy le ne égjen a fokhagyma.
4. Hozzáadjuk a húst, a sót, a borsot és a fűszereket.
5. A húst készre pároljuk, közben a répát és a paradicsomokat megtisztítjuk, apróra szeleteljük, és a húshoz adjuk, szükség esetén még vizet adunk hozzá. Kb 15-20 percig pároljuk őket, hozzáadjuk a frissen szeletelt petrezselymet, és a paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. Kevés vizet még önthetünk rá, ha úgy látjuk, hogy kell. A legvégén egy pici balzsamecettel ízesítjük, és friss bazsalikommal szórjuk meg.
6. A tésztát kb 9 perc alatt készre főzzük. Reszeltsajttal tálaljuk!

Jó étvágyat Kívánunk!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.