BABAKONYHA | FEHÉRPÉP

HOZZÁVALÓK:
- 1 kisebb fehérrépa
- 1/2 zellergumó
- 3 ek rizspehely
- 1 tk vaj
- pici babavíz, anyatej vagy tápszer a pürésítéshez

Hagyományosan:
A rizspelyhet forrásban lévő vízben puhára főzzük. A zöldségeket meghámozzuk, egyformára szeleteljük.majd feltesszük főni annyi vízben, ami éppen ellepi. Fedő alatt közepes lángon kb 10-12 perc alatt puhára főzzük, összekeverjük a kifőtt rizzsel, a vajjal pürésítjük, és annyi anyatejet vagy tápszert adunk hozzá, amennyitől megfelelő állagú nem lesz a babának. Langyosra hűtjük.
Gőzpárolóval:
150 ml, azaz 15 percnek megfelelő vizet a párolóba öntünk, a fehérrépát és a zellert meghámozzuk, karikákra vágjuk, és belerakjuk a párolóba. 15 perc párolás után megfordítjuk a tetejét, beletesszük a vajat, majd pürésíthetjük fél dl anyatejjel vagy tápszerrel, de anélkül is pépesre turmixolható. Ezután összekeverjük a korábban megfőzött rizspehellyel. Langyosra hűtjük! 


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

Ha nem akartok lemaradni a blog legfrissebb tartalmairól, akkor 
IRATKOZZATOK FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Küldjetek egy emailt a lauraandmommy.blog@gmail.com email címre és már küldjük is Nektek a legfrissebb tartalmakat!


 

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.