JÖN A BABA, MIKOR HÁZASODJUNK?


Egyszer majd én is szeretnék férjhez menni. Mint minden nőnek, nekem is ott van a kép a fejemben, ahogy gyönyörű ruhában, életem legjobb formájában a családunk és a barátaink előtt kimondjuk azt a bizonyos boldogító IGENT! A házasság semmiképp sem elavult dolog, egy komoly döntés, hivatalos vállalása két ember szerelmének. 

Mióta kisbabát várok, egyre gyakrabban teszik fel nekem a kérdést, Házasok vagyunk-e? Ha nem, miért nem? És mikor lesz a lagzi? Vagy nem is akarunk összeházasodni? - és sokszor látom az emberek arcán a meglepettséget, holott nem mi vagyunk az elsők, és szerintem az utolsók sem, akiknél ez a folyamat így felcserélődött. A szokásos séma az lenne, hogy megismerkedtek, jártok, összeköltöztök - hogy mégis kiderüljön milyen együtt, eljegyzés, majd esküvő, közös otthon és ezek után jöhet a gyerek! Mivel korábban már írtam, hogy mi nem vagyunk egyszerű emberek, így nálunk ez egyáltalán nem így történt, és eddig egyik percét sem bántuk meg. Nekünk hamarabb volt a közös otthon, és a baba, mint esküvő! Igaz 3 évvel ezelőtt már megkérte a kezem, de eddig csak halogattuk az egészet, mert nem ez volt a legfontosabb! Bevallom őszintén, én már jobban szerettem volna gyereket szülni, mint férjhez menni. Mivel én sose szerettem volna terhesen férjhez menni, éppen ezért mi nem is házasodunk most össze! Csodaszép, hogy domborodik a pocak a ruha alatt ezt aláírom, de maga a tudat, hogy valaki azért vegyen el gyorsan, mert jön a baba, valahogy nem reális nekem. Én úgy vagyok vele, ha eddig nem vett el, miért pont most vegyen el!? Mert megszólnak? Mert elvárja valaki? Senkinek nem akarunk megfelelni!

Nem hiszem, hogy csak egy lelki társunk van az életben, de mióta Tónit megismertem, már a kezdetektől tudom, hogy Ő az, akivel van közös jövőnk. Voltak előtte is komoly kapcsolataim, de mindenkinél tudtam a lelkem mélyén, még ha nem is mertem bevallani, hogy nem lesz egy sírig tartó szerelem egyik sem.

De Tónival minden más! Fényévekkel messzebbre jutott a kapcsolatunk már az első egy évben, mint előtte bárkivel.
Nem tudom mi ennek a magyarázata, hogy Ő miért ennyire jó, de szerintem erről senkit nem kell meggyőznöm! Ez az az érzés, ami arra sarkallt minket, hogy családot alapítsunk. Szerintem, akik tiszta szívből szeretik egymást, valami hasonlót kell, hogy érezzenek ilyenkor a másik iránt. Egy szónak is száz a vége, abban az egyben biztos vagyok, hogy a legjobb Apát választottam a gyermekem számára! Azt hiszem röviden ennyi a magyarázatom arra, hogy nálunk miért a baba jön hamarabb, és miért nem az esküvő! Egyszer majd biztos csodálatos esküvőnk lesz valahol, ahol már a kislányunk, Laura is ott lesz! 

Nektek mi a véleményetek a házasságról? 
Szerintetek szükséges? 
Be kell tartani a sorrendet, vagy felcserélhetőek bizonyos szakaszok benne?


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.