BABAKONYHA | MAZSOLÁS CSIRKE ALMÁVAL ÉS BURGONYÁVAL

HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg csirkehús filézve
- 1 ek finomra vágott póréhagyma
- 1 tk vaj
- 1 ek mazsola
- 1 nagy alma
- 2 közepes burgonya


Hagyományosan:
Az almát meghámozzuk, felszeleteljük. A húst csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A hagymát 3 percig dinszteljük a vajon, majd rádobjuk a húst, és közepes lángon további 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az almát a mazsolát és a burgonyát. Felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi, és fedő alatt 20 percig puhára főzzük. Pürésítés után langyosra hűtjük.

Gőzpárolóval:
Meghámozzuk a zöldségeket, majd felszeleteljük őket. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. Mivel a húst, a burgonyát és a mazsolát 20 percig kell párolni (200 ml víz), így először a húst-burgonyát és a mazsolát tesszük a gépbe, és 5 percnek megfelelő (50 ml) vízzel elkezdjük párolni. Ha letelt az 5 perc, hozzátesszük a póréhagymát, amit 15 percig (150 ml vízzel) kellene párolni, de mivel az alma csak 5 perc párolás (50 ml víz), így 10 percnek (100 ml víz) megfelelő vízet töltünk a gépbe, és pároljuk tovább a hozzávalókat. Miután lejárt, az utolsó 5 percre (50 ml víz) az almát is belerakjuk párolni.
Remélem értitek!? :D 

Párolás után megfordítjuk, majd a vajat hozzáadva megfelelő állagúra turmixoljuk. Langyosra hűtjük.

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.