MEGÉLNI VAGY TÚLÉLNI KELL AZ ANYASÁGOT?


Az első pillanatok szülés után a kisbabánkkal örökké rögzülnek a lelkünkben, a szívünkben és a fejünkben...A szülés után ahogy ott maradtunk ketten, ő szopi után el is aludt, én meg csak hosszú perceken keresztül néztem, néztem és potyogtak a könnyeim, mert el se akartam hinni, hogy végre itt van, olyan szép és a MIÉNK.Másnap mikor felkeltünk nézett rám a nagy szemeivel...hogy most hogyan is tovább!?Már lassan két évtizede is van annak, hogy Anya szeretnék lenni, de a babakocsiban való tologatáson és a baba megfogásán kívül nem sok mindent csináltam előtte egy csecsemővel...

Hirtelen rengeteg kérdés merült fel bennem: Jól fogom? Jól adom rá a pelenkát? Nem szorítja a pocakját? Nem fog leesni róla? Hogy veszem le a ruhácskáját? Hogy adom rá az új ruhát? Vajon elég ruha van rajta, nem fog fázni? Nincs melege? Vajon van elég tejem? Jól lakik vele? Mi lesz ha sír? Fogom tudni mi a baja? Meg tudom majd nyugtatni? ...szóval hirtelen rengeteg kérdés merült fel bennem, de érdekes, hogyelső babás Anyaként, nem stresszeltem rá a dolgokra, hanem minden jött, csak úgy ösztönből...

Soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor először megláttam a kislányomat. Már akkor is olyan szép és kis ártatlan volt, hogy azóta se tudok betelni Vele...

Jelenleg két hónaposak vagyunk, és szerintem a legnyugodtabb baba a világon. Néha el se akarom hinni, hogy ilyen létezik...eszik, alszik, nézelődik, mondja a magáét a kis babanyelvén, és persze jelez ha valami nem tetszik neki, de isten igazából eddig még ordítani se hallottuk. Szerencsére hasfájósak sem vagyunk, és anyatejes az elejétől fogva.Sokszor előfordul, ha vásárolni vagyunk, hogy közben végig alszik, és odajönnek hozzám, hogy figyelnek már minket egy ideje, és nem akarják elhinni, hogy milyen nyugodt baba, és így lehet tőle vásárolni. És TÉNYLEG! Bárhová elvihetem, mert vagy alszik vagy nézelődik....neki csak annyi számít, hogy jól legyen lakva, tiszta legyen a pelus, és menjünk...az mindegy hogy autóval, babakocsival, vagy bevásárló kocsival...de guruljunk.

Azzal, hogy Ő megszületett, úgy érzem magam, mint aki kivirágzott. Minden pillanatot élvezek vele, még azokat is szeretem, amik kevésbé voltak kellemesek...gondolok itt például a hajnali ébredésekre, mikor etetni kellett, de azt is szivesen tettem, mert amikor bementem hozzá, és megpillantottam a cuki fejét, ahogy ott vár rám, hogy mikor adok már neki enni, egyből megszűnt a fáradság, és csak Ő és Én léteztünk. Igazából itt is szerencsésnek mondhatom magam, mert csak kétszer kelt fel éjszaka, és általában mindig ugyanabban az időpontban ébredt, így be tudtam osztani az időmet, hogy mettől - meddig tudok pihenni. Jelenleg már több mint egy hete átalussza az éjszakákat...így azóta Anya is nyugodtabban alszik.

Olyan boldogság öntött el az érkezésével ami a mai napig, így két hónap elteltével se csökken, hanem hatványozódik napról, napra. Nyugodt vagyok, tele szeretettel, odaadással, rajongással a kislányom iránt. Naphosszat nézegetem, puszilgatom, szagolgatom a hajacskáját, magamhoz szorítom, ölelgetem, a mai napig nem tudok betelni vele.

Imádok a kisbabámmal MINDEN pillanatot, és újra, és újra arra gondolok, hogy bármikor megállítanám az időt. Élvezem, hogy pici, hogy kellek neki, hogy elég, ha csak ránézek, és olyan mosolyt csalok a kis arcocskájára, ami csak nekem szól, csak nekem jár.

Ha egy tanácsom lehetne a leendő szülőknek, akkor azt tanácsolnám nekik, hogy ÉLVEZZÉTEK, ÉLJÉTEK MEG AZ ANYASÁGOT és ne TÚL AKARJÁTOK ÉLNI, mert fárasztó és nem bírjátok már tovább!!!!

Élvezzétek, még ha sokszor kegyetlenül nehéz is, mert ezeket az időket, soha, semmi nem fogja visszahozni már. Éljétek meg a PILLANATOT! 

Egy kisbaba születése mindig Csoda. Picike, törékeny emberkék Ők, akikről szinte már pár héttel a születésük után elfelejtjük mennyire picik is voltak, mennyire csak és kizárólag MI jelentettük nekik A VILÁGOT...


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.