BABAKONYHA | PÁROLT LILAKÁPOSZTA SÁRGARÉPÁVAL, BURGONYÁVAL ÉS ALMÁVAL


HOZZÁVALÓK:
- 5 dkg lilakáposzta
- 1 kisebb sárgarépa
- 1 alma
- 1 közepes burgonya
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt kömény

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, felszeleteljük. A káposztát finomra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a sárgarépát meghámozzuk, felszeleteljük.

Hagyományosan: 
Egy kis lábasban felforralunk 1,5 dl vizet, beletesszük az almát, a káposztát, a sárgarépát, a burgonyát, valamint a fahéjat és a köményt is. Kb 10 perc alatt puhára főzzük, pürésítjük és langyosan adjuk oda a babának.
Gőzpárolóval:
Mivel a burgonyát és a káposztát 20 percig kell párolni (200 ml víz), a sárgarépát meg csak 15 percig (150 ml víz), így először a köménnyel és a fahéjjal a burgonyát  és a káposztát tesszük a gépbe,  és 5 percnek megfelelő (50 ml) vízzel elkezdjük párolni. Ha letelt az 5 perc, hozzátesszük a sárgarépát, és  100 ml vízzel még 10 percig pároljuk tovább. Ha lejárt, belerakjuk az almát, és még 5 percnyi vizet adunk hozzá (50 ml). Miután elkészült, megfordítjuk, majd megfelelő állagúra turmixoljuk. Langyosra hűtve adjuk a babának.

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.