Home hozzátáplálás BABAKONYHA | ZELLER-BURGONYA PÜRÉ, KÖRTÉVEL
BABAKONYHA | ZELLER-BURGONYA PÜRÉ, KÖRTÉVEL
LAURA & MOMMY szeptember 07, 2017 0
HOZZÁVALÓK:
- 2 közepes burgonya
- 1/4 zellergumó
- 1 alma
- 1/2 dl tápszer vagy anyatej a pürésítéshez
Hagyományosan:
Az almát, a burgonyát és a zellert meghámozzuk, egyforma kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben, ami éppen ellepi őket. Fedő alatt közepes lángon, 10 perc alatt puhára főzzük, és pürésítjük. Langyosra hűtjük, mielőtt a baba megenné.
Az almát, a burgonyát és a zellert meghámozzuk, egyforma kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben, ami éppen ellepi őket. Fedő alatt közepes lángon, 10 perc alatt puhára főzzük, és pürésítjük. Langyosra hűtjük, mielőtt a baba megenné.
Gőzpárolóval:
Meghámozzuk a hozzávalókat, majd felszeleteljük őket. Mivel a burgonyát 20 percig kell párolni (200 ml víz), a zellert meg csak 15 percig (150 ml víz), így először a burgonyát tesszük a gépbe, és 5 percnek megfelelő (50 ml) vízzel elkezdjük párolni. Ha letelt az 5 perc, hozzátesszük a zellert, és 100 ml vízzel még 10 percig pároljuk tovább. Ha lejárt, belerakjuk az almát, és még 5 percnyi vizet adunk hozzá (50 ml). Miután elkészült, megfordítjuk, majd megfelelő állagúra turmixoljuk. Langyosra hűtjük.
Meghámozzuk a hozzávalókat, majd felszeleteljük őket. Mivel a burgonyát 20 percig kell párolni (200 ml víz), a zellert meg csak 15 percig (150 ml víz), így először a burgonyát tesszük a gépbe, és 5 percnek megfelelő (50 ml) vízzel elkezdjük párolni. Ha letelt az 5 perc, hozzátesszük a zellert, és 100 ml vízzel még 10 percig pároljuk tovább. Ha lejárt, belerakjuk az almát, és még 5 percnyi vizet adunk hozzá (50 ml). Miután elkészült, megfordítjuk, majd megfelelő állagúra turmixoljuk. Langyosra hűtjük.