A BABALÁTOGATÁS ILLEMSZABÁLYAI

Miután megszületik egy kisbaba érthető, hogy mindenki látni szeretné, de sajnos a közös igényeitekkel sokan nem foglalkoznak. A legjobb, már a legelején letisztázni az alapszabályokat, mert így kevesebb lesz a sértődés. Na de lássuk, hogy mikortól lehet látogatóba menni és mik azok a "szabályok", amiket érdemes ilyenkor a látogatóknak betartani...
KÉP INNEN

1. VÁRATLANUL BEÁLLÍTANI
A kezdeti időszakban a látogatás a nagyszülőket illeti meg. Utána majd az anyuka eldönti, hogy akar e már látogatókat fogadni, vagy sem, nem szabad ráerőszakolnunk magunkat. Ha értelmesebb a rokonság, a baráti kör, akkor úgyis megérti.

2. KÉSŐBB IS ILLIK SZÓLNI, ÉS NEM VÁRATLANUL BEÁLLÍTANI
Ez is nagyon fontos! A "Szia, pont erre jártam, felugorhatok!?" látogatóknak a tudtára kell adni, hogy nem jöhet akkor, amikor csak akar, hiszen a baba napirendje most kezd kialakulni, de ha éppen alszik a baba, akkor sem, hiszen lehet az anyuka is pihenne ilyenkor egy kicsit. 

3. NEM ILLIK ÓRÁKIG OTT ÜLNI
Tudomásul kell venni, hogy egy ilyen látogatás úgyse a nagy beszélgetésekről fog szólni, és ilyenkor egy anyukának a látogatók csak púp a hátára, hiszen jelenleg minden figyelme a kisbabájára terelődik. Éppen ezért, max 1 óra hosszánál tovább ne időzzünk náluk!   

4. MINDENKI MOSSON KEZET, HA MEGÉRKEZIK
A LEGFONTOSABB!!!!  Mindenki jó alaposan mossa meg a kezét, mert a kisbabáknak még nincs olyan erős védekező rendszere, mint a nagyobb gyerekeknek, éppen ezért védeni kell őket a baciktól.

5. HA LEHET, KISGYEREKET NE VIGYÜNK LÁTOGATÓBA EGY ÚJSZÜLÖTTHÖZ
Mivel a bölcsiben és az óvodában a bacikat könnyen elkapják egymástól a gyerekek, így ha lehet, ne vigyük az óvodás vagy kisiskolás korú gyerekünket babalátogatóba egy újszülötthöz.

6. HA AZ ANYUKA ELVONUL SZOPTATNI, NE MENJÜNK UTÁNA
A szoptatás annyira bensőséges dolog egy anya és a csecsemője között, hogy éppen ezért sokan nem is szeretik, ha valaki más is jelen van ilyenkor. Ezért ne menj utánuk, hacsak az anya nem kéri, hogy tarts velük. De a legjobb, távozni ilyenkor.

7. NEM ILLIK KÉRDÉS NÉLKÜL FELKAPNI, PUSZILGATNI A CSECSEMŐT
Mindig kérdezd meg az anyukát, mielőtt ilyet cselekednél. Sok nagymamának és barátnőnek furcsa lehet, hogy "csak úgy" nem veheti ki a babát a kiságyból, mert az anyuka nem engedi. Főleg az első gyermekes anyukák ilyen óvatosak, nagyon féltik, óvják a pár hetes vagy hónapos kisbabájukat. Ezt mindenkinek tiszteletben kell tartani!

8. A VENDÉG NE SZOLGÁLTASSA KI MAGÁT "TÚLSÁGOSAN"
Van most az anyukának éppen elég elfogaltsága, tehát ha babalátogatóba megyünk, ne ugráltassuk a szülőket minden apróságért, hanem legyünk megértőek, és szolgáljuk ki magunkat. 

9. HA MEG VAGYUNK FÁZVA, NE MENJÜNK LÁTOGATÓBA
Betegen semmiképpen ne menjük látogatóba, mivel a pici immunrendszere még teljesen éretlen, ezért védeni kell a bacik,  és a vírusok ellen.

10. NE BESZÉLJÜNK ÉS KACARÁSSZUNK TÚL HANGOSAN
A babalátogatás, nem a nagy beszélgetésekről, hangos nevetgélésekről szól, éppen ezért kerüljük is ezeket a helyzeteket...a kisbabát szépen lassan majd hozzá lehet ehhez szokatni, de az elején próbáljuk a lehető legnagyobb nyugalmat biztosítani neki.

+1 NEM ILLIK A SZÜLŐK TUDTA NÉLKÜL "MEGLEPETÉS TÁRSASÁGOT" BESZERVEZNI, ÉS VELÜK MENNI LÁTOGATÓBA


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!


My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.