BABAKONYHA | CSIRKE SÁRGARÉPÁVAL ÉS ZELLERREL


HOZZÁVALÓK:
- 1 közepes sárgarépa
- 1/4 zellergumó
- 1/4 póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg csirkemellfilé
- pici vaj vagy olaj
- só

Hagyományosan: 
Meghámozzuk a zöldségeket, majd a sárgarépát és a zellert is felkockázzuk. A hagymát finomra, a húst apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összetörjük. A felhevített olajon vagy vajon a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert is. Beletesszük a húst, sózzuk, és tovább pirítjuk,  majd felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi. Fedő alatt kb 15-20 percig főzzük, amíg minden meg nem puhul. Pürésítjük, majd langyosra hűtjük, mielőtt a babának odaadjuk.
Gőzpárolóval:
Mivel a húst 20 percig kell párolni (200 ml víz), a sárgarépát, a zellert és a hagymákat pedig csak 15 percig (150 ml víz), így először a husit tesszük a gépbe,  és 5 percnek megfelelő (50 ml) vízzel elkezdjük párolni. Ha letelt az 5 perc, hozzátesszük a többi hozzávalót és 150 ml vízzel még 15 percig pároljuk tovább. Miután elkészült, beletesszük a vajat, sózzuk, majd megfelelő állagúra turmixoljuk. Langyosra hűtve adjuk a babának.


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.