ÍGY TARTÓSÍTSD A TÖKLÁMPÁST!

Manapság hazánkban is egyre nagyobb "divat" a Halloween, így október végén sokan faragják a szebbnél szebb remekműveket az otthonukba. Mivel elég időigényes feladatról van szó, így egy kis odafigyeléssel, már nem csak 1-2 napig csodálhatod a kifaragott töklámpásokat.
ÍGY CSINÁLD:

1. Első lépésként olyan tököt válassz, amin a lehető legkevesebb a sérülés. (folt, karc)

2. Távolítsd el a tök belét és a magokat. FONTOS! Hogy nagyon alaposan ki kell tisztítani a belsejét, csak vékony falat hagyva, mert így csökken az esélye a tök gyors romlásának.

3. Faragás előtt a tök belsejét alaposan mosd le hipós vízzel, mely elpusztítja a penészesedést okozó gombákat.

4. Esténként a tök kiszáradása ellen vízfürdővel is védekezhetsz. A kifaragott tököt tedd egy vizzel teli vödörbe, és alaposan áztasd be.

5. Amennyiben meleg helyen (lakásban) tárolod, éjszakára vidd hűvösebb helyre (terasz, erkély).

6. A kifaragott felületet kend be vazelinnel, hogy meggátold a levegővel való érintkezést, lassítva a rothadási folyamatokat.

TIPPEK

  • Nem kell közvetlenül hipós vizet használnod a tök lemosására, elegendő ha a hipós-vizes oldatot egy szórófejes üvegbe töltöd, és azzal lepermetezed!
  • Ha nagyon nem akarsz hipót használni, akkor mentolos szappannal is helyettesítheted. A mentol is gombaölő hatású, és lassítja a penészedési folyamatokat!
  • A töklámpás belsejének fixálására és megőrzésére használj hajlakkot, mert a tököt tartósabbá teszi!
  • Lehetőség szerint véd a tököt a muslicáktól és más, tök romlását elősegítő élőlényektől!

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.