ITT VAN AZ ÖSZ, ITT VAN ÚJRA...

"Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem, Tudja isten, hogy mi okból, Szeretem? de szeretem..."


Már alig vártam, hogy ősz legyen. Szerintem az egyik legcsodálatosabb évszak, nekem a kedvenc évszakom. Végre az ember nem fő bele a saját bőrébe, nem tapad rá a 40 fokban a ruha, és eltűnnek végre a szúnyogok, a legyek és a darazsak. Természetesen tisztába vagyok vele, hogy ők is a természet részei, de valahogy jobban örülnék neki ha odakint, a szabadban boldogítanák egymást, és nem minket odabent a lakásban. 

Én különösen sokat köszönhetek ennek az évszaknak. Ősszel ismertem meg a párom, és ekkor kérte meg a kezem is. 
A természet a legszebb színpalettával játszik ilyenkor. A sárgás, bordós, barnás és vöröses színárnyalatba bújó erdő hangulata szinte verhetetlen. Csodálatos és olyan megnyugtató. Valahogy a természet télre való készülődése nyugalmat áraszt bennem. Nagyon szeretek ilyenkor az erdőben sétálni, mert olyan jó érzéssel tölt el, és teljesen más a hangulata, mint tavasszal vagy nyáron.
Imádok ilyenkor az erdőben gyűjtögetni (gesztenye, falevelek, makk vagy toboz), majd otthon különféle dekrációként felhasználni őket, mert így legalább a lakásba is becsempészhetek egy kis őszi hangulatot.


Ebben az évszakban NŐként, a ruháinkat is nagyon sokféleképpen variálhatjuk...gumicsizma, bokacsizma, telitalpú csizmák és cipők, bakancsok, kendők - mindenféle színben, pufi mellény, bőrdzseki, farmerkabát, vastag harisnya, térdcsizma, farmernadrág, kötött ruha, szőrme mellény...és még a végtelenségig sorolhatnánk a palettát, hogy ilyenkor mennyi mindent felvehetünk és kombinálhatunk egymással. 

Sajnos ilyenkor már az eső is többször esik, de szerintem annak is meg van a maga szépsége. Hallgatni bentről, ahogyan odakint kopog az eső az ereszen, közben inni egy forró teát, bekuckózni a tv vagy a kandalló elé, összebújni a párunkal, vagy gyújtani egy füstölőt és olvasni egy jó könyvet közben...Imádlak ŐSZ!
Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.