BABAKONYHA | PÁROLT CSIRKE PAPRIKÁVAL ÉS BURGONYÁVAL


HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg csirkemellfilé
- 1 közepes burgonya 
- 1 piros kaliforniai paprika
- 2,5 dl víz 
- 1 csipet só
- 2 tk vaj

Hagyományosan: 
Egy kis lábasban felforralunk a vizet, beletesszük a burgonyát és kb 10 perc alatt puhára főzzük. A húst csíkokra vágjuk,  és megpirítjuk a vajon. Felöntjük 1/2 dl vízzel, és fedő alatt mérsékelt lángon puhára főzzük. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük, míg a héja feketedni nem kezd. Kivesszük a sütőből, egy tálba tesszük és lefedjük. 10 percig pihentetjük, majd lehúzzuk a héját és kimagozzuk. A paprika húsát apróra vágjuk. A burgonyát vagy összeturmixoljuk a paprikával és a hússal, vagy a baba kezébe adjuk falatkának.
Gőzpárolóval:
Mivel a burgonyát és a húst 20 percig kell párolni (200 ml víz), a paprikát meg csak 15 percig (150 ml víz), így először a burgonyát  és a husit tesszük a gépbe,  és 5 percnek megfelelő (50 ml) vízzel elkezdjük párolni. Ha letelt az 5 perc, hozzátesszük a paprikát, és  150 ml vízzel még 15 percig pároljuk tovább. Miután elkészült, sózzuk, beletesszük a vajat, majd megfelelő állagúra turmixoljuk. Langyosra hűtve adjuk a babának.


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.