BABA HOROSZKÓP


VÍZÖNTŐ
(január 21.-február 18.)
Igazi kis kíváncsi-fáncsi, érdekli minden újdonság. Félelmét félretéve a kíváncsiság hajtja, hogy hatalmas tudásvágyát kielégítse. Kedvenc kérdése a MIÉRT? Mindent tudni akar és azonnal. Jó alkalmazkodó, kedves, és szófogadó. Tele van ötlettel és kreativitással, építőjátékokkal órákig eljátszik, ahol a fantáziáját szabadon engedhetik. Szereti a társaságot, megbízható kis cimbora, könnyen barátságot teremt, pártfogásába veszi a gyengébbeket és a kisebbeket.
A LEGJOBB NEVELÉSI MÓDSZER: Engedd, hogy az legyen, aki lenni szeretne!

HALAK
(február 19.-március 20.)
Nagyon érzékeny, empatikus, éppen ezért hamar meg is sértődik. A kis halaknak nagyon sok szeretetre, biztonságra és melegségre van szükségük. Csak egy dolgod van, hogy boldog, kiegyensúlyozott gyermeket nevelj: Áraszd el sok-sok szeretettel! Egy szeretetteljes környezetben kivirágzik, engedd szabadjára, hogy kibontakoztassa tehetségét. Nagyon kreatív, kezdettől fogva bátran ösztönözzük.
A LEGJOBB NEVELÉSI MÓDSZER: Tudatosítsd a kis halakban, hogy az ember nevet, ha boldog, szomorú ha sír, és megbocsájt, ha a másik hibázik!

KOS
(március 21.-április 20.)
Egy igazi kis energia-csomag. Kifogyhatatlan energiával rendelkezik, amely néha kimerítheti a szülőket. Kedves kis apróság, aki időnként mérhetetlen dühbe gurul. A mozgás különösen fontos számára, minél többet legyünk a kis kossal a friss levegőn, hogy az egyensúlyt fenntartsuk, a túlfűtöttséget pedig levezessük benne.
A LEGJOBB NEVELÉSI MÓDSZER: Mutasd meg neki, hogyan lehet megbírkózni a haraggal!

BIKA
(április 21.-május 20.)
Jó hír: a gyermeked biztos nem kell ringatni, hogy elaludjon. Ő az, aki az alvás művésze, de ha épp ébren van és éhes, fáradt vagy játszani szeretne, készülj fel! Ellenkező esetben kezdődik a hangos sírás. Imádnak öltözködni. A kezeivel és a lábacskáival imád megfogni, ütögetni, kíváncsiskodni. 
A LEGJOBB NEVELÉSI MÓDSZER: Igényli a saját teret ahol szabadon játszhat és kibontakozhat!

IKREK
(május 21.-június 20.)
Az ikrek csöppség természeténél fogva nagyon kíváncsi, barátságos, és roppant nyitott a világra. Igen korán azt tapasztalhatod, hogy a babakocsiban már nem elégszik meg fekve, hiszen fel akarja fedezni amerre jár. Nagyon figyelmes kis Einstein, aki igen korán elkezd beszélni, hogy a sok MIÉRT-re? választ kapjon. Még az is elképzelhető, hogy valamelyik tehetségkutató műsorban találkozunk vele. 
A LEGJOBB NEVELÉSI MÓDSZER: Keress egy jó játszócsoportot! Igazi kis szociális lény, aki imádja a hasonló korú gyerekek társaságát. 

RÁK
(június 21.-július 22.)
Igazi kis szeretetbomba. A rák gyermekek rendkívül érzelmesek, odaadóak és érzékenyek. Nagyon sok szeretetre és érzékenységre van szükségük. Saját dolgod megkönnyítése érdekében alakíts ki egy napi rutint kezdettől fogva, ami az időbeosztást kellően tartalmazza. A biztonságot adó meleg, családi fészek mindennél fontosabb számára, Ahová bármikor visszatérhet.
A LEGJOBB NEVELÉSI MÓDSZER: Alakítsd ki a fix étkezési és alvási időt, ami hozzájárul a kiegyensúlyozottságához!

OROSZLÁN
(július 23.-augusztus 22.)
Az oroszlán baba imádnivaló kis cukorbonbon: általában jókedvű és mosolygós, még a legmorcosabb felnőttet is képes levenni a lábáról. Szereti az élénk színeket és a hangos dolgokat. Már kisgyermek korától kezdve imádja az elismerést, a dicséretet, és a bókok özönletét. Ha hiúságának eleget teszünk, hatalmas szeretettel áraszt el bennünket. Tele van energiával, igazi kis dumagép, azonban ha lustálkodásról van szó, abban is nagyon jó partner. Szereti a gyerekek társaságát, nagyon nyitott és jókedvű, a kudarcot viszont rosszul kezeli. 
A LEGJOBB NEVELÉSI MÓDSZER: Óriási szeretet és biztatás.

SZŰZ
(augusztus 23.-szeptember 22.)
A "legrendesebb" állatövi csemete a kis szűz. Édes kis nebáncsvirág, akinek az önbizalmát már egészen pici kortól erősíteni kell. Kiskorától kezdve precíz, tudatos és tisztaság mániás. Jelszó: tiszta pelus, kellemes környezet. Az egyszerű dolgokat szereti, zavaró tényező nélkül. Imád a kezünk alá dolgozni, a konyhában sürögni, sütni-főzni. Nagyon okos, korán elkezdhet beszélni és olvasni. 
A LEGJOBB NEVELÉSI MÓDSZER: Minél többet bíztassuk és erősítsük!

MÉRLEG
(szeptember 23.-október 22.)
Hatalmas party arc, aki a gyerekzsúrok, játszóházak, játszóterek közkedvelt szereplője. Csupa derű és vidámság, aki a kényeztetésért és babusgatásért odáig van. Hatalmas igazságérzete van, kerüli a konfliktust, ha kell védi az igazát. Imádnivaló döntésképtelenséggel áldotta meg a sors, sokszor nem tud dönteni, ezt már ha lehet kis korban kezeljük.
A LEGJOBB NEVELÉSI MÓDSZER: Beszéljük meg egy pohár kakaó mellett nyugodtan!

SKORPIÓ
(október 23.-november 22.)
Ne tévesszen meg a skorpió baba kiszámíthatatlansága, aki egyik percben mosolyogva az ujja köré csavarva elbűvöl, a másik pillanatban meg hátat fordít neked. Alapvetően introvertált típus, hatalmas szívvel, épp ezért érzékeny és empatikus. Imádja a vízi sportokat, a babaúszást neki találták ki. Szeret birtokolni, kisajátítani eleinte dolgokat, először játékokat, később majd személyeket és barátokat. 
A LEGJOBB NEVELÉSI MÓDSZER: Jutalmazzuk a megosztásért!

NYILAS
(november 23.-december 21.)
A nyilas baba az állatöv utazója. Készítsd elő a babakocsit, hiszen születése pillanatától készen áll, hogy felfedezze a világot. Ez a mosolygó kis cukiság nyitott a világra, örömmel fogadja be a környezete történéseit. Szereti a társaságot, a mozgást, a változatosságot. Színészi képességeinek köszönhetően, ha nem az elképzelésének megfelelően történnek a dolgok, hajlamos könnyzáporral és toporzékolással kivívni az akaratát. Nagyon rugalmas, így könnyen megbocsájt és túlteszi magát a dolgokon.
A LEGJOBB NEVELÉSI MÓDSZER: Játékosan és könnyen oldjuk meg a dolgokat!

BAK
(december 22.-január 20.)
Minden szülő vágya, hogy gyermeke erős akarattal, kitartással rendelkezzen. Jó hír, hogy ebben nincs hiány, a rossz hír, hogy ezzel neked kell megküzdened kiskorától kezdve. Egy kis bak számára nincsen olyan cél, ami kellő makacssággal nem lenne elérhető. Hatalmas türelem és kitartó szorgalom jellemzi őket, amit néhány felnőtt is megirigyelhetne tőlük.
A LEGJOBB NEVELÉSI MÓDSZER: Megmutatni, hogy az életben hibázni megengedett és emberi.


Forrás: Cukimamik

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.