DECEMBERI MENETREND - ÍGY KÉSZÜLÖK MAJD A KARÁCSONYRA ANYAKÉNT

Eddig is imádtam a decembert és azt a pezsgést ami vele jár, de most, hogy édesanya lettem, talán még izgatottabban várom ezt az egészet mint eddig, hiszen a kislányom is ebben a hónapban született, így bőven lesz tennivaló, ami a decembert illeti. A fejemben már meg is van a tervezet, hogy mikor mit fogok/fogunk csinálni, hiszen eddig is szerettem mindent előre megtervezni, pont most lenne ez másképpen!? 

KARÁCSONYRA HANGOLT OTTHON
Mivel jövő hétvége Advent első vasárnapja, így a jövőhétre tervezem a lakást karácsonyi hangulatúvá varázsolni. Mivel idén még nem vettem új adventi koszorút, így az is lehet, hogy valamelyiket felújítom a régiek közül, de ezt még a jövőhéten kitalálom. Mivel a lakásban is szeretném a szódabikarbóna díszeket használni, így csinálok egy adagot abból is, hogy tudjak majd vele dekorálni. Idén szeretnék belőlük a fára is tenni, így karácsony előtt is csinálok még egy adagot.

ADVENTI NAPTÁR
Tavaly nagyon jót vettünk az Aldiban, filc anyagú, idén azt fogjuk használni, hiszen tavaly hozzá se nyúltunk. Mivel Laura még kicsi ahhoz, hogy csokikkal meg játékokkal tömjem meg neki (csokikkal nem is akarom a jövőben sem), így arra gondoltam, hogy cetliket fog bele kapni, amire vagy valamilyen napi program lesz írva (lehet akár olyan is, amit sűrűn szoktunk csinálni, csak most kicsit egyedibbé varázsoljuk), vagy youtube-ról a kedvenc meséit írom rá, amiket még aznap megnézünk majd együtt. Valami hasonlóra gondoltam az idén,  jövőre már biztos jobban fogja érteni és több ötlettel  is előállhatok majd neki.

JÖN A MIKULÁS!
Laurának még csak ez lesz az első Mikulása. Mivel még túl kicsi hozzá és úgyse fogja érteni, ezért az idén nem is öltöztetünk be senkit erre a szerepre. Ajándékokat természetesen fog kapni, a kiscsizmája majd kint lesz az ablakban...

MÉZESKALÁCS
A szülés miatt tavaly egyáltalán nem tudtam sütni, na idén ezt bepótolom. Egyébként minden évben kétszer szoktam sütni...egyszer Mikulás előtt és utána Karácsonyra. Idén egy mézeskalács házikóval is megpróbálkoztam volna, de anyukám egy gondolatolvasó és már meg is sütötte. :)

MANÓLAK A LAKÁSBAN
Már elég régóta tetszik nekem ez a kis manólak ötlet, de idén még nem készítek, mert Laura még úgyse értené, meg a sok apróságot képes lenne összeszedni és megkóstolni. De jövőre hozzánk is beköltözik majd a kismanó. 

KARÁCSONYI VÁSÁR
Már évek óta szeretnék a bécsibe kijutni, de eddig még nem sikerült, hát az idei év sem erről fog most szólni, hiszen Laurát még nem tenném ki ennek, ha nem muszáj. Szóval marad a debreceni és a pesti  (ha megyünk még arra karácsonyig). Egyébként a miskolcit is szeretjük, lehet oda elmegyünk. Nagyon szeretem a karácsonyi vásárokat, olyan jó kis hangulatuk van...bár sokszor ne lenne olyan hideg! :) Mindenképpen az első gyertyagyújtás után fogunk kimenni, mert akkor már az ünnepi fények is világítanak és akkor a legszebb.

SZÜLETÉSNAP - LAURA 1 ÉVES LESZ!
A hónapban ez lesz az egyik legfontosabb esemény! Nagyon készülünk rá. Már csak pár dekoráció hiányzik, és persze a torta, amit eddig úgy van, hogy csináltatok, de még az is lehet, hogy én készítem el (ez majd a próbasütéstől függ, amit a napokban fogok csinálni - mennyire sikerül jól)! A ruhája és az ajándékok már meg vannak, még akarok neki csinálni egy abc-s könyvet (DIY-ben lesz majd poszt róla), mert imádja a könyveket és szeretnék neki egy olyan ajándékot is adni, amit én csináltam saját kezűleg. 

AJÁNDÉKOK, VÁSÁRLÁS
Már egész sok ajándékot megvettünk és nagyjából már az is körvonalazódott bennem, hogy kinek mit szeretnénk majd karácsonyra adni. Az az egy biztos, hogy legkésőbb dec.10-ig mindent meg akarok venni, mert egyáltalán nem vágyom arra, hogy a karácsony előtti napokat a nagy tömegben töltsem.

SZENT ESTE
Még nem tudom, hogy melyik napon díszítjük a fát, de mindenképpen úgy szeretném, hogy Laura ne lássa, szóval vagy elmennek az apjával itthonról, vagy akkor fogom díszíteni, amikor alszik. Szeretném ha feldíszítve látná először. Mivel már lassan 10 éve, hogy külön lakom a szüleimtől, így nálunk ilyenkor az a szokás, hogy náluk töltjük a délutánt. Karácsonyfát díszítünk, sütünk, főzünk, beszélgetünk, karácsonyi zenéket hallgatunk, vacsorázunk egy jót és persze kibontogatjuk az ajándékokat. Idén sem lesz ez másképp, de vacsora után már indulunk is haza, mert az este a miénk és szeretnénk a kislányunkkal azt békésen együtt tölteni.

KARÁCSONY
Karácsony első napján a karácsonyi vacsora minden évben nálunk van. Ilyenkor az egész család itt van, beszélgetünk, jókat eszünk, ajándékokat bontogatunk és hagyjuk, hogy átjárjon minket az ünnep szelleme. Egész nap nagy a sürgés forgás és idén már Laura is aktívabb tagja lesz a körnek. A Karácsony másnapja a pihenésről szól. Imádom a karácsonyi reggeleket, amikor még alszik a család, én pedig a karácsonyfát csodálva szürcsölöm a reggeli kávémat a kis rénszarvasos bögrémből, közben pedig karácsonyi film megy a tv-ben. Idén már csak a havacska hiányozna az összképből, hogy minden tökéletes legyen. 


NINCS KARÁCSONY KEVIN NÉLKÜL
Lehet sokan elítéltek most ezért, de én képes vagyok minden évben megnézni a Reszkessetek betörők mindhárom részét. Számomra gyerekkorom óta az egyik legkedvesebb karácsonyi film. Nem tudom megunni. Remélem az idén is adja az RTL! :)


Mi így készülünk az ünnepekre. Ti, hogy készültök rá?

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!
My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.