AZ IDEI ÉV LEGJOBB BEJEGYZÉSEI

Ismét eltelt egy év. Ebben az évben is sokféle témát érintettem, írtam az örömteli pillanatokról, a sikerekről, a vicces történetekről, de a szomorú dolgokat sem rejtettem véka alá. Összegyűjtöttem most nektek azokat a bejegyzéseimet, amiket a legjobban kedveltetek és az én szívemhez is közel álltak ebben az évben. Nektek melyik volt a kedvencetek? Miről olvasnátok még szívesen a jövőben?

(A címekre kattintva elolvashatóak a bejegyzések)


"Hogy anyának lenni a legcsodálatosabb dolog a világon, de egyben hatalmas felelősség, és örök aggodalom."


Sajnos ez nem egy vidám téma, de akkor amikor megírtam, úgy éreztem, hogy mesélnem kell erről, mert sokan nem tudják, köztük én sem tudtam még akkor, hogy sajnos alakulhat úgyis az élet, hogy egy fertőzés miatt több napig bent kell maradjon az ember...


"Azokat az ételeket is vidáman elkészítem neki, amiket ki nem állhatok, és eszek is belőle, mert mindig együtt eszünk."


"Néha azt kívánom, hogy bárcsak lenne egy olyan fénykép, videó, babakönyv, vagy bármi, ami ezeket az érzéseket elraktározza és megörökíti.
Néha úgy megállítanám az időt, hogy a végtelenségig élvezhessem ezeket a dolgokat és azt, hogy ez a sok csodás pillanat sose múljon el..."


"Eddig is imádtam a decembert és azt a pezsgést ami vele jár, de most, hogy édesanya lettem, talán még izgatottabban várom ezt az egészet mint eddig, hiszen a kislányom is ebben a hónapban született, így bőven lesz tennivaló, ami a decembert illeti. A fejemben már meg is van a tervezet, hogy mikor mit fogok/fogunk csinálni, hiszen eddig is szerettem mindent előre megtervezni, pont most lenne ez másképpen!? "


"Akárhogy is alakul az élet, a barátokra mindig kell időt szánni. Meg kell értenünk az élet változásait, támogatnunk kell a bajban és együtt örülni a boldogságunknak. Tudnunk kell megbocsájtani, ha tényleg fontos számunkra az a barát, de tudnunk kell elengedni, feldolgozni és elfogadni azt is, ha már nem egyenlő módon dolgoztok a barátságotokért. Ha már nincs meg az a bizonyos kötelék, akkor van az a pont, amikor már hagyni kell mindent, hogy ne fájjon annyira!"


Mikor anya lesz az ember, már annak nagyon tud örülni ha egy héten egyszer hajat tud mosni és utána gyorsan meg is tudja szárítani, a szőrtelenítésről már nem is beszélve...ilyenkor rengeteg dologban megváltozik az életünk, és egyre kevesebb idő jut magunkra. Éppen ezért összeszedtem egy pár tippet, hogy akkor is jól nézz ki, és jól érzed magad, ha csak kevés időd van magadra a baba mellett.

Az első születésnap emlékei....Miután megszületik egy kisbaba érthető, hogy mindenki látni szeretné, de sajnos a közös igényeitekkel sokan nem foglalkoznak. A legjobb, már a legelején letisztázni az alapszabályokat, mert így kevesebb lesz a sértődés. Na de lássuk, hogy mikortól lehet látogatóba menni és mik azok a "szabályok", amiket érdemes ilyenkor a látogatóknak betartani...


Az első születésnap nagyon fontos esemény a család életében. Ez nálunk is így volt. Már hónapokkal előtte tudtam, hogy milyen ruhában lesz a nagy napon és azt is, hogy milyen tortát fogok majd készíttetni neki. 


Mióta anya vagyok, annyira más lett az életem, mint azelőtt. Állandóan csak bevásárolok, sütök, főzök, takarítok, folyamatosan pakolok, etetek, mosok, teregetek, vasalok, játszom a gyerekkel és csak azt veszem észre, hogy máris este van és alig élek...pedig mindent szívesen és őszinte szeretettel teszek, mert a családomért teszem, és nekem most csak ennyi a dolgom. Tudom, minden anyuka ezt csinálja, én néha mégis úgy érzem, hogy vannak dolgok, amihez kevés vagyok és lehetnék szuperebb is...de vajon tényleg léteznek a tökéletes anyák!?


Többször találkoztam már azzal a problémával, főleg azoknál az embereknél, akiknek még nincs gyerekük, hogy fogalmuk sincs arról, mit vigyenek ajándékba, ha egy babaváró buliba, vagy babalátogatóba mennek. Vicces, de mielőtt nem volt gyerekünk a párommal, mi is állandóan ilyen tanácstalanok voltunk hasonló helyzetekben.

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.