FANTA SZELET

HOZZÁVALÓK:
Piskótához:
- 11 ek kristálycukor
- 11 ek étolaj
- 15 ek tej
- 15 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 4 tojás
- 1 cs sütőpor

Túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg dkg porcukor
- 20 dkg RAMA
- 2 vaníliás cukor
- 1 nagy citrom reszelt héja

FANTA tetőhöz:
- 7 dl FANTA üdítő
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4-5 ek cukor
- 1 ek citromlé

ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Legvégén a habbá vert tojásfehérjét, majd egy közepes nagyságú, kikent és belisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

2. Közben elkészítjük a túrókrémet. Sűrű szűrőn áttörjük a túrót (én botmixerrel szoktam). A 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót. Ízesítjük a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd az egészet jól kikeverjük. 

3. Elkészítjük a fanta tetőt. A 2 csomag pudingport és 4-5 evőkanál cukrot kevés fantával csomómentesen kikeverünk, a többi fantát pedig felforraljuk a citromlével és sűrű krémesre megfőzzük benne a pudingot.

4. Ha kihűlt a piskóta rákenjük a tetejére a túrókrémet, majd a kihűlt pudingot, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeálljanak az ízek.

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.