ÍGY KÉSZÜL A POM-POM!

Laurának pár napja tartottuk az első születésnapját, és oda készítettem ezeket a pom-pomokat. Mivel sokan kérdeztétek, hogy honnan vettem őket, csináltam erről egy posztot, hogy felfedjem végre a NAGY TITKOT...eredetileg videót akartam csinálni, de végül elmaradt, remélem így is értitek majd!?

Szükségünk lesz:
1 zacskó szalvétára (ha több színben szeretnénk, akkor annyiszor 1 zacskóra), 1 kevés madzagra vagy vékony szalagra, egy ollóra

1. Első lépésben vegyünk elő 12 db szalvétát a zacskóból! 
(Egy pom-pomhoz én 12 db-ot használtam).
Mind a 12 db-ot egyesével hajtogassuk meg legyező hajtogatásban. Kb. 1-2 ujjnyi vastagú legyen!


2. Ha elkészültünk a hajtogatással, kerekítsük le az összes szalvéta mindkét végét!


3. Ezután szépen helyezzük egymásra a szalvétákat, és középen kössük össze egy madzaggal vagy vékony szalagal. Ha majd fel szeretnénk a pom-pomokat akasztani, akkor érdemesebb egy kicsit hosszabbra hagyni a madzagot!

4. Ezután jön a türelemjáték, ugyanis egyesével szét kell majd választanunk a szalvéták rétegeit. Én mivel kétrétegű szalvétát használtam, így 2 részre kell választani, de ha 3 rétegű lenne akkor 3 felé kellene szedni. 
A tövénél jól szét kell húzni (de csak óvatosan, hogy a szalvéta el ne szakadjon), mert később erre már nem lesz lehetőségünk.


5. Ha végeztünk a rétegek szétválasztásával, akkor megfogjuk középen a tövénél, és jól összerázzuk és az ujjainkkal megigazítjuk, hogy szépen álljon minden irányból!

Ha jól dolgoztunk, akkor hasonló pom-pomokat készíthetünk, ami ideális esküvőre, születésnapra, névnapra, vagy akár egy babaváró bulira is!


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.