MÉZESKALÁCS + CUKORMÁZ


HOZZÁVALÓK:
MÉZESKALÁCS
- 1 kg liszt
- 25 dkg RAMA
- 20 dkg porcukor
- 1/2 kg méz
- 6 tojás (2 egész, 4 sárgája)
- 3 tk szódabikarbóna
- 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
CUKORMÁZ
- 1 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- pár csepp ecet
- 1 tk étkezési keményítő

ELKÉSZÍTÉS:
1. A liszt kivételével gőz felett összekeverem a hozzávalókat. Ha mindent összekevertem, a RAMA-t darabokban belekeverem, majd kanalanként a lisztet is hozzáadom.
2. Egy teljes napra vagy éjszakára hűtőbe teszem, és állni hagyom.
3. Másnap kiszaggatom és 180 °C-os előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütöm.

CUKORMÁZ:
Egy tojásfehérjét felverünk kemény habbá, közben  a porcukrot beleszitáljuk. Addig verjük, amíg már nem folyik le a habverőről. Közben belekeverjük az ecetet és az étkezési keményítőt is.
Ha elkészült a hab, habzsákba töltjük, majd kidíszítjük vele a mézeskalácsokat.


Köszönöm a receptet az Édesanyámnak! 

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.