AZ ÉLETMÓDVÁLTÁS SOKBA KERÜL!?

Sok ismerősömtől hallottam már azt a kifogást az életmódváltás ellen, hogy nagyon sokba kerül és ezért inkább nem is kezdenek bele. Nos igen, a drága kondibérletek, a személyi edző, főzés helyett a diétás ételek megrendelése, valamint a legújabb-legmárkásabb edzőcuccok megvásárlása nem is egy pénztárcabarát megoldás, éppen ezért most összeszedtem Nektek egy pár olyan tippet, amikkel olcsóbban is meg lehet úszni az életmódváltást.
Kép: Pinterest
1. Ne tévesszen meg a drága, csillogó csomagolás! 
Amikor az ember elhatározza, hogy életmódot fog váltani az egész konyháját le kell, hogy cserélje egészségesebb dolgokra. Nálunk az első ilyen alkalomnál majdnem 1,5 órát töltöttem a boltban, mire az előre megírt kis listámból kibogarásztam, hogy  miből mennyit is kell vegyek pontosan. Mivel az egészségesebb ételek drágábbak is, így ajánlom, hogy jobban nézzétek meg a termékeket mielőtt megvásárolnátok őket, mert anyagilag jobban megéri például a szupermarketek saját márkás termékeit megvásárolni, mint a csillogósabb csomagolásút, hiszen ugyanolyan termék lapul benne, csak kedvezőbb áron!

2. Írj listát, mielőtt vásárolni indulsz!
Érdemesebb már előre egy hétre megtervezni, hogy mikor mit fogsz főzni és enni, így vásárlás előtt már csak össze kell írnod, hogy éppen mire van szükséged, így biztos, hogy nem kerül majd felesleges dolog a kosaradba, és már ezzel is tudsz spórolni egy kicsit!

3. Ételrendelés helyett főzz inkább magadnak!
Manapság már rengeteg cég foglalkozik ételkiszállítással és egyre több olyan is van, ahol már diétás étel is rendelhető telefonon vagy interneten keresztül. Ezek viszont elég költségesek, ha minden nap innen étkezel és nem magadnak főzöl! Néha-néha rendeljen az ember magának, az belefér, de hosszabb távon sokkal gazdaságosabb, ha otthon főzünk magunkra!


4. Edzőterem helyett edz otthon!
Sajnos nem mindenki teheti azt meg, hogy hetente többször is edzőterembe járjon. Biztos sok motivációt ad másokkal együtt mozogni, vagy személyi edző segítségét kérni, de ha valakinek sajnos erre nincs lehetősége, marad az otthoni edzés. Manapság már rengeteg fitneszvideó van az interneten, amire otthon is kényelmesen tudunk tornázni, nem beszélve arról, hogy akkor csináljuk, amikor akarjuk, és nem vagyunk időponthoz kötve, a futásról már nem is beszélve! Csak egy jó futócipő kell hozzá, és már indulhat is az ember!

5. Ha mégis edzőterem, akkor ne a legdrágábbat válaszd!
Ha mégis edzőteremben szeretnél mozogni, akkor válaszd a lakhelyedhez legközelebb lévőt és ne azt, ami a város másik felében van csak azért, mert ott egy-két ezer forinttal olcsóbb a havi bérlet, valamint nem kell ragaszkodni a legújabb trendekhez és minden nap a legmárkásabb edzőcuccokban edzeni, mert azzal nem vagy se több se kevesebb! Sokszor vannak kedvezményes időszakok, amikor olcsóbban tudsz havi bérletet váltani, ezekre mindig figyelj oda és így is tudsz majd spórolni egy kicsit!
Kép: Pinterest


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!


My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.