HOGY MIÉRT KEZDTEM EL BLOGOT ÍRNI?

Mostanában egyre többen felteszik nekem ezt a kérdést és mivel ismerősi körben nem szoktam nagy dobra verni a blogom,  így lányos zavaromban sokszor csak hebegek habogok és nem tudok értelmes választ adni, hogy miért is kezdtem bele ebbe az egészbe!? Ebben a bejegyzésben most szeretném megosztani Veletek, hogy valójában miért is lettem blogger Anyu!?
Mikor még várandósan táppénzre mentem a munkahelyemről, annyi időm lett hirtelen, hogy szinte minden nap az internetet és a babakönyveket bújtam, hogy okosodjak egy kicsit, mi vár majd rám a jövőben. Nagyon sokat olvastam a szülésről, a babavárásról, a szoptatásról, hogy miket érdemes majd megvenni a kisbabának, és hogyan élik meg a mindennapjaikat azok az anyukák, akik már túl vannak a szülésen. Rengeteg mami blogot és hasonló témakörű weboldalt megnéztem és bevallom őszintén nagyon tetszett, hogy ilyen nyíltan vállalják a gondolataikat, a problémáikat mind a várandósság, mind a gyereknevelés terén. Mivel elég társasági ember vagyok, ezért kipattant a kis koponyámból az az ötlet, hogy szeretnék egy olyan saját blogot, ahol majd elmesélhetem én is a saját tapasztalatainkat azoknak, akik még csak most szeretnék átlépni a szülővé válás kapuját.

"Szeretném az elején leszögezni, hogy ez az egész nem a magamutogatásról szól! Nem azért blogolunk, hogy azt mutogassuk amink van, vagy bohócot csináljunk a gyerekeinkből, hanem azért, mert szeretjük amit csinálunk, ez a hobbink és szeretnék a tapasztalatainkat a lehető legtöbb emberrel megosztani..." 

Első körben a blog, dizájn tervezése volt a feladat. Mivel szerintem egész ügyesen elboldogulok a weblapkészítés  világában, így elkezdtem megtervezni a blog kinézetét, hogy utána elkezdhessem a szerkesztést. Ezek több napot is igénybe vettek, majd megszülettek az első bejegyzések (Vére jöhet a baba, Anya leszek, Hogyan tovább?, Ki lakik a pocakban?, Szüléstörténetem)...amiket elég sokan elolvastatok, ösztönözve engem arra, hogy folytassam amit csinálok és ne hagyjam abba! Azóta eltelt 1,5 év és még mindig ugyanolyan szeretettel írok Nektek, mint a kezdetek kezdetén. Azóta már változott a dizájn, az oldal neve (Kisbabzsák helyett Laura&Mommy lett), és új portálra is költöztünk. Végre az oldal url-je is megkapta a .hu-s végződést, így már a www.lauramommy.hu oldalon követhetitek legújabb történeteinket...Ezenkívül már készült a Youtube csatornánkra is két videó, ami ugyan még nagyon kezdetleges, de idén szeretnék majd ezzel is egy kicsit jobban foglalkozni!

Mára már a hobbimmá vált a blogolás. Van egy oldalam amit én tartok fent, szerkesztek és fejlesztgetek, valamint én találom ki azokat a tartalmakat, amiről majd írni szeretnék. Vehetjük úgy, hogy én most a gyereknevelés mellett itthonról dolgozom - természetesen ingyen - bár sokan ezt nem nevezik munkának csak szórakozásnak, akkor viszont elmonhatom magamról, hogy a hobbim a munkám! Pedig egy saját vállalkozást vagy én márkát felépíteni éppen olyan kemény munka, mint egy irodai asszisztens munkája, vagy bármilyen más szakma, ami folyamatos szervezéssel és megvalósítással jár. Nekem a blogolásra csak akkor van időm, amikor a kislányom már alszik, éppen ezért nem is ülök egész nap a laptop előtt, hiszen napközben a gyereknevelés és a házi munkák töltik ki az időm nagy részét. Olyankor viszont, amikor leülök a gép elé, egész sokáig ébren vagyok és ötletelek, tervezgetem, hogy mikor milyen témáról szeretnék majd írni Nektek.

Lehet, hogy ezáltal kicsit nagyobb betekintést engedek az életünkbe mint kellene, de igyekszem ezt nem túlzásba vinni, mert szeretném ha a blog nem csak a magánéletünkről és a kislányomról szólna, hanem bármiről, ami eszembe jut és kedvem van róla írni!

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.