HOGY OSZTOM BE AZ IDŐMET A GYEREK MELLETT?

Sokan megkérdezték már tőlem, amióta Anya vagyok, hogy én hogy boldogulok az idővel, hiszen sok anyuka azt vallja, hogy 24 óra túl kevés ahhoz, hogy a gyerek mellett mindennel végezzen és még pihenni is tudjon. 

Nos! Nekem nincs titkom! Szerintem egy kis előre tervezéssel és a megfelelő napirend betartásával  sikerül léteznünk és túlélnünk. Igaz, nekem még csak egy gyerekem van, így jelen felállás szerint arról nem tudok nyilatkozni, hogy milyen lehet többel, de szerintem az előretervezős módszer itt is beválhat...!?
Vannak napok, amikor Laura nagyon jó kedvűen ébred reggel 8-9 körül, majd ébredés után megissza a kis tápszerét, és utána boldogan játszik tovább és nézi a mesét. Amíg ő tízóraizik, én megreggelizek (ha apa itthon van együtt), majd a nagy alvásig még játszunk és mesét nézünk együtt. Ha jobb kedve van akkor tízórai után általában egyedül játszik, addig én összerámolom a konyhát a reggeli után, vasalok, összehajtogatom a megszáradt ruhákat és beindítom a mosógépet, a mosogatógépet - utóbbiért nagyon hálás vagyok, mert amióta Laura megszületett nagyon nagy terhet vesz le a vállamról. Gyerek előtt szinte nem is használtam, volt hogy csak kétszer ment a héten, most viszont minden nap megy, akárcsak a mosógép. Ha van rá lehetőség, akkor még egy gyors tusolás is belefér, de ha nincs, akkor szoktam tusolni, amikor már alszik. Szerencsére még kétszer alszik napközben, bár vannak már olyan napok, amikor csak egyszer, ha hosszabb időre megyünk el itthonról. Amíg alszik addig szoktam főzni vagy hajat mosni, vagy megcsinálom azokat a házi munkákat, amiket csak ekkor tudok (pl. takarítás, felmosás). Ha marad még egy kis időm akkor blogot írok, olvasgatok, tv-t nézek vagy pihenek. Mikor mihez van kedvem. Ha felkelt, megebédelünk és elindulunk sétálni vagy vásárolni. Nagyon szeret a levegőn lenni, idei évi egyik fogadalmam, hogy idén többet leszünk kint a szabadban, mint tavaly. Én minden nap porszívózok, de mióta gyerek van, ezt még szigorúbban veszem. Egyébként minden héten kiválasztok egy napot, amikor nagy takarítok, ezt általában akkor oldom meg amikor alszik, vagy részletekben a nap folyamán.

Egy nap nekem is 24 órából áll, aminek nagy részét szeretem a kislányommal tölteni. Nem akkor laptopozok vagy írom a blogom amikor ébren van, hanem akkor amikor már alszik. Mivel nekem ez a blog a hobbim, számomra ez egy kikapcsolódás, így mindig akkor írom, vagy szerkesztgetem, amikor már a kislányom alszik, és van pár szabad percem. De sokszor vagyok éjjeli bagoly, mert amikor már mindenki alszik, én még akkor kezdek neki egy témának, ami sokszor hajnalig is kitart. Ilyenkor másnap a reggeli kávé csodákra képes. :) Egyébként jobban szeretek éjjel írni, mert akkor már csend van, egyedül vagyok a kis magányomban és jobban jönnek a gondolatok is.

Persze nálunk is vannak rosszabb napok, amikor nyűgösebb mert jön a foga, vagy csak bal lábbal kelt fel, és semmi sem tetszik neki. De olyan is van, hogy én vagyok kedvtelen, és semmihez sincs kedvem. Ilyenkor úgy vagyok vele, hogy minden megvár...a szennyes, a koszos edény, a blogolás, nem érdekel ha nincs kiporszívózva, vagy kitakarítva. Ilyenkor délig pizsiben vagyok, egész nap csak Laurával játszom, mesét nézünk és ki se mozdulunk itthonról.

Ugye mondtam, hogy nincs nagy titkom!? Csak egy kis előre tervezés és a megfelelő napirend betartása kell ahhoz, hogy létezzünk és túléljünk a mindennapokban. 

MINTA NAPIREND 1 ÉVES GYEREKHEZ, AHOGY MI CSINÁLJUK:

Ébredés: 8-9 óra
Ébredés után reggeli: tápszer
Egy kis játék, mese
Tízórai(Anyának reggeli): 10 óra
Játék, mese
Közben anya összepakol a konyhában, elindítja a mosást, letusol
Nagy Alvás: 11:30-14 óra
Ébredés: 14 óra
Anya közben elkészíti az ebédet, vagy ha éppen nem kell főzni, akkor van egy kis én ideje, amikor blogot ír, pihen, olvas vagy olyan házimunkát végez, amit ha fent van a gyerek nem tud csinálni

Ebéd: 14 óra
Séta, bevásárlás: 14:30-16 óra
Uzsi: 16:30 óra
Alvás: 17-18 óra
Anya én ideje - ilyenkor blogot ír, pihen, olvas, tv-t néz vagy bármi egyéb, amihez kedvem van

Ébredés: 18 óra
Játék, mese
Fürdés Apával: 19:30 óra
Esti mese és tápszer: 20-20:30 óra
Alvás: 20:30 vagy 21 óra

Anya én ideje - ilyenkor blogot ír, pihen, olvas, sorozatot néz, összebújik Apával 

Persze nem minden napunk ugyanilyen, de nagyjából így telnek a mindennapjaink.
Nektek sikerül beosztani az időtöket a gyerek mellett?Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.