10 DOLOG, AMIRŐL FOGALMAM SE VOLT ADDIG, AMÍG NEM SZÜLTEM

A várandósság maga a csoda. Én nagyon szerettem ezt az időszakot. A világ legcsodálatosabb dolga, amikor egy pici élet növekszik benned, és tudod, hogy az az apró emberke egy olyan szerelem gyümölcse, ami úgy hiszed, örökké fog tartani. Ugyanakkor hatalmas felelősség is, amit talán a kezdetek kezdetén még fel sem fogsz, de aztán ahogy az első katartikus élmény elül, rádöbbensz, hogy mindent ennek a kisbabának kell alárendelned. 
Kép forrása: PINTEREST

1. Egy gyerek, abban a pillanatban ahogy megszületik felülír MINDENT. De tényleg! Onnantól vége a régi életednek és csak a gyerek körül forog minden! De ez is szuper dolog, csak másabb mint az eddigi életünk!

2. Egy anyai szív meghasad, amint a gyerek beteg lesz. A legszörnyűbb érzés betegnek látni a gyermeked! Ilyenkor legszívesebben édesanyaként az egész betegséget átvennéd, csak hogy az ő kis szervezete ne szenvedjen. Egy gyermek fájdalmát egy édesanya hatványozottan érzi.

3. A szülés igenis túlélhető. Sokan riogatják az embert, hogy milyen borzasztó, és soha többé!
Nem mindenki egyformán éli meg, de szerintem később még akkor is jó visszaemlékezni rá, ha akkor pokolként éltük meg ezt az egészet, hiszen a végeredmény a lényeg, aki mindent megért!

4. Alvás nélkül is lehet élni. Terhesen még mindenki azt mondja neked, hogy pihenj minél többet, mert ha a baba megszületik, már nem sok időd lesz aludni. Na ez tényleg így van! Nálunk is vannak/voltak kritikusabb esték, amikor kevesebbet aludtam, mert nyűgösebb volt a kelleténél, de ezt leszámítva, azt hiszem, hogy nagyon szerencsés vagyok, mert nagyon jó alvó a kislányom.

5. A régi életednek már vége! Mostantól csak a gyerek körül forog minden, 0-24-ben rajta agyalsz, mit hogyan és mikor kéne!? Vannak akik ezt lazán kezelik, de vannak akik görcsösebben és stresszelnek. Én próbálom lazán kezelni a dolgokat, és minden pillanatát kiélvezni az anyaságnak, amit semmiért sem adnék!

6. Szinte már felüdülés az itthoni rucikat csinos ruhákra leváltani, és frissen mosott hajjal, kisminkelve (egy gyors alap sminkre gondolok itt) kilépni otthonról. Sose gondoltam, hogy ennek egyszer még ennyire fogok örülni.

7. Miután édesanya leszel, teljesen más emberré is válsz (már aki!?). Én személy szerint nagyon sok dolgot átértékeltem, más lett a fontossági sorrend, sokkal felelősségteljesebben élem az életem.

8. Rohan az idő. Még szinte most született és már 1 éves is elmúlt. Gyerek előtt is tudtam, hogy repül az idő, de gyerek mellett valahogy ez jobban szemet szúr az embernek.

9. Attól a perctől fogva, hogy megszületett a gyermekünk, az anyai ösztönök már életbe is lépnek.

10. Néha kell egy kis csend és magány, amikor se az apa, se a baba nincs ott, és ki tud az ember kapcsolni, van egy kis énideje.

Ti milyen dolgokra jöttetek rá, miután megszültetek?

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.