ÉN ÉS A TESTEM | TESTEM A SZÜLÉS UTÁN

Óóóó, már megint híztam!? Már ez is szűk!? Már ez se jó rám!? Le kéne már fogynom! Ugye Neked is ismerősek ezek a mondatok!? Mióta itthon vagyok Laurával, sajnos elég sokat híztam, és most jött el az a pont, hogy ennek már véget szeretnék vetni, mert egészségileg és kinézetileg sem érzem már jól magam a bőrömben, úgyhogy ez a téma mostanában nagyon a nyomógombommá vált. Ez a bejegyzés azért is készült több napon keresztül, mert annyi mindent szerettem volna leírni ezzel kapcsolatban, hogy nehéz volt összefüggő mondatokat alkotni egy izgő-mozgó kislány mellett...
Kezdjük is az elején! Mióta az eszemet tudom sose voltam megelégedve magammal. Gyerekkoromban a füleim álltak el, azok zavartak, később pedig az X lábam és a vastag vádlim volt az, ami nagyon nem tetszett magamon. A húszas éveim elején volt talán egy-két olyan év, amire azt mondhatom, hogy TALÁN elégedett voltam azzal, amit akkor a tükörben láttam, de már akkor is hatalmas erőfeszítés kellett ahhoz, hogy megtanuljam elfogadni azt, amilyen vagyok, azt, ahogyan kinézek. Aki ismer tudja, de egyébként nem titok, hogy kis ínyenc vagyok, szeretek jókat enni, szeretek nassolni, de ugye aki nem sportol, azon ezek a kis falánkságok idővel szépen meg is látszanak. Mivel világ életemben lépcsőházban laktam, nekem a napi sport ciki, nem ciki abból állt, hogy naponta többször felmentem a második, később már a harmadik emeletre, meg amiket sétáltam a suliba, vagy a munkába menet. Hát ez nagyon kevés, hogy megmondjam a frankót! Korábban voltak edzőtermi próbálkozásaim is, de pár alkalom után feladtam, mert rossz volt nézni, ahogy az ott dolgozó pasik a kis XS-es cicababákra csorgatják a nyálukat, és én, aki meg azért vagyok ott, mert fogyni szeretnék és várnám az atyai segítséget, hiszen fogalmam sincs, hogy egyik másik gépet hogy kell elindítani - mert ugye nekem ilyenkor csak kardio - le se vagyok tojva, hiszen van rajtam +30 kiló felesleg és így én már nem vagyok olyan érdekes számukra, mint egy szuper szexi, kis 20 éves cicamica, aki betér hozzájuk súlyzózni meg hajolgatni előttük egy kicsit! Meg ugye az a furcsa érzés, hogy mindenki olyan jól néz ki körülöttem - sportos és izmos - én meg hozzájuk képest egy nagy bálna vagyok, ezáltal jól se érzem magam közöttük. Szóval ez a próbálkozásom hamar dugába dőlt. Jártam én futni, de amikor már sok a súlyfelesleg, azt se javasolják, így hamar fel is adtam, mert 5 percet nem bírtam egybe lefutni! Pedig régen, tizenpár éves koromban de imádtam futni!? Az elmúlt évek alatt sokféle fogyitablettát is kipróbáltam már, sokféle diétába belekezdtem, volt amelyikkel fogytam, de volt amelyikkel semmit, vagy éppen ellenkezőleg, híztam tőle. Sajnos ahogy lefogytam, idővel dupla annyi vissza is jött...ez a jojó effektus!
Egy korábbi posztomban már biztos említettem, hogy több mint másfél évig próbálkoztunk a babával, de nem jött össze. Mivel komolyabb vizsgálatokra nem akartunk elmenni Tónival, így úgy döntöttem elkezdek tudatosabban étkezni, és kiiktattam a cukrot és a lisztet az étkezési szokásaimból. Mindössze három hónap alatt, így több mint hat kilótól szabadultam meg, és hirtelen terhes is lettem. Végig szuper terhességem volt, nem híztam sokat, jól éreztem magam a bőrömben, még úgy is, hogy tudtam, nem vagyok egy 50 kilós kismama.
Szülés után csak 1,5 kiló maradt rajtam, annyira örültem neki, de utána akkora hülyeséget csináltam,  amit még egyszer nem csinálnék meg újra! Ahhoz, hogy tejem legyen - mert mindenki ezzel stresszelt - ettem én mindent össze-vissza, és pár hónap alatt annyira sok kiló felszaladt rám, hogy már csak azt vettem észre, hogy minden ruhám egyre szűkebb rám. Nagyon rossz volt szembesülni magával a tudattal, hogy ennyi kiló még sose voltam és vajon hogy fogok majd megszabadulni tőle, hiszen a múltban még azzal az 5-6 kilóval is hogy megszenvedtem!? Rosszul érintett az is, hogy szinte semmit sem tudok már felvenni, pedig tele a szekrényem. De a legnagyobb érvágás talán az volt, amikor az egyik üzletben ruhákat próbálgattam és a korábbi 40/42-es méreteimet 46/48-as méretekre kellett cserélnem! Jézusom, mi lett belőlem!? Az elmúlt egy év alatt csináltam én többféle diétát, futottam is, és sikerült is leadnom egy pár kilót, de végül csak győzött a kényelem meg a lustaság...nem voltam elég kitartó és feladtam végül!
Pocakom a szülés után...sajnos a terhességi csíkok engem sem kerültek el, de büszkén vállalom, mert a kislányomért megérte!

Karácsony után megelégeltem ezt az állapotot, és újévi fogadalmam egyike az volt, hogy idén LEFOGYOK, csupa nagy betűvel, mert így kell lennie! Nagyon sokat kell/szeretnék fogyni, úgyhogy nyárig bele kell, hogy húzzak. Már januárban el kellett volna, hogy kezdjem, de minden héten csak halogattam, pedig ha akkor belekezdek, már biztos sokkal látványosabb lenne az eredményem is. Eddig -7 kilónál járok, és még csak három hete csinálom a diétámat. Többé már nem fogyasztószerekkel akarok lefogyni, hanem életmódváltással próbálok tenni az egészségemért, a családom egészségéért, mert van egy csodálatos kislányom, akiért felelősséget vállaltam, és nagyon nem mindegy, hogy meddig lehetek még Vele ebben az életben, és szeretném, ha már Ő is ebben a tudatos étkezésben nőne fel. Ennek ellenére biztos fogunk még néha-néha pl a Mekiben enni, de emellett próbálok minél egészségesebb ételeket is készíteni Neki. A jövőben már a mozgást sem szeretném kihagyni az életemből! Miután megszabadultam jó pár kilótól, kezdem is a futást és a tornát, hogy izmosítsak is egy kicsit! Aki egy kicsit szemfüles, és Instagramon is követ Minket, az már biztos látta, hogy megosztottam egy pár diétás tippet, amit majd a blog ÉLETMÓD menüjében is szeretnék megosztani azokkal a sorstársaimmal, akiket szintén ez a téma foglalkoztat mostanában. Hogy még könnyebb legyen elérni ezeket az ételeket, csinálok majd egy diéta címkét is, ahol szintén rá tudtok keresni ezekre a lehetőségekre! Zárásként csak annyit írnék, hogy ne halogassátok, legyetek erősek, és kezdjetek bele minél hamarabb az életmódváltásba, mert ha van egy kitűzött cél, bármit el lehet érni, bármit meg lehet csinálni!

Ha van kedvetek, osszátok meg velünk Ti milyen diétás ételeket fogyasztotok!?

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.