FRANKFURTI LEVES


HOZZÁVALÓK:
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 ek olaj
- fél fej kelkáposzta
- ízlés szerint só, bors
- 1 kk majoranna
- 1 ek liszt
- 1 mk pirospaprika
- 1 húsleveskocka
- 2 dl tejföl
- 3 frankfurti virsli

ELKÉSZÍTÉS:
1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A hagymát egy kis olajon megfonnyasztjuk, majd félidőben hozzáadjuk a fokhagymát is.

2. Közben a kelkáposztát kitorzsázzuk, a foltos külső leveleit lefejtjük, majd a fejet kisujjnyi széles csíkokra vágjuk vagy reszeljük. A hagymás alapra szórjuk, összekeverjük, 2-3 percig pároljuk, ezalatt az idő alatt kicsit össze fog esni, majd annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Sóval, borssal, húsleveskockával és majorannával fűszerezzük, majd lefedve kis lángon kb 15 perc alatt szinte teljesen puhára főzzük.

3. Közben barna rántást készítünk.
Három evőkanál olajat egy kis lábasba öntünk, közepes lángon fél percig melegítjük, majd beleszórjuk a lisztet. Kb 1 percig kevergetve pirítjuk. Akkor lesz jó, ha már világosbarna színű. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprika port is, majd pihentetjük egy kicsit, hogy hűljön ki. A rántást 2 dl vízzel és a tejföllel simára keverünk, ha szükséges szűrjük le, hogy csomómentes legyen! 

4. Először egy keveset - 1 merőkanálnyit - a forró levesből belemerünk, eldolgozzuk, majd az egészet a levesbe öntjük. 2-3 percig forraljuk. A virslit az utolsó 5 percben felkarikázzuk, majd a levesbe szórjuk. 

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.