RIZSKOCH


HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg rizs
- 4 dl tej (lehetőleg 2,8-as)
- késhegynyi só
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg RAMA
- 1-2 marék mazsola
- 1 citrom reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS:
1. Közepes lábasban 2 dl vizet felforralunk. A rizst átválogatjuk, megmossuk, majd a vízbe szórjuk és közepes lángon kevergetve addig főzzük, míg az összes vizet el nem főtte.

2. Közben a tejet felforraljuk, a rizsre öntjük, kissé megsózzuk, 1 evőkanál cukorral ízesítjük. Ha újra forr, megkeverjük, kis lángra állítjuk, és lefedve kb 20 percig főzzük, ezalatt a rizs az összes tejet magába szívja.

3. A tűzről levéve egy duplán hajtogatott konyharuhát teszünk a lábas fedele alá, hogy a meleg nehogy elillanjon, és a rizst így saját gőzében puhítjuk még további 20 percig. Ezután villával fölkeverjük. Közben a tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Az olvasztott margarint, a cukros tojássárgáját, a mazsolát hozzáadjuk a rizshez, reszelt citromhéjjal ízesítjük majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. 

4. A masszát egy magasabb falú, margarinnal kikent, morzsával megszórt jénai edénybe simítom, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütöm.

Vanília sodóval, kakaóporral, lekvárral, pudinggal vagy mogyorókrémmel tálaljuk!

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.