5+2 VÁRANDÓSAN TETT FOGADALOM, AMIKET MEGSZEGTEM!

Biztos te is eljátszottál már a gondolattal, hogy mit hogyan fogsz majd csinálni, miután megszületett a kisbabád! Ha rám hallgatsz, inkább nem teszed, mert könnyen előfordulhat, hogy te is megszeged majd őket...Szerintem bőven elég a baba születése után eldönteni, mit hogyan szeretnél majd csinálni!

1.) MINIMUM 3 ÉVES KORÁIG NEM FOGOK NEKI CSOKIT ADNI!
Hmmm, most így húsvét után talán pont aktuális is ez a téma. :) Amikor még Laura a pocakomban volt, nagyon elleneztem, ha azt láttam, hogy egy anyuka csokival vagy édességgel tömi a gyerekét, éppen ezért hamar kijelentettem, hogy én bizony 3 éves koráig biztos, hogy egyáltalán nem fogok neki csokit vagy édességet adni. Na ez a tervem elég hamar dugába is dőlt, mert evett már Kinder tejszeletet, MILLI krémtúrót, egyszer megkóstolta a túró rudit, sőt még a csokoládét is (mindezeket bőven 1 éves kora után), DEEEEE, és ezen van a legnagyobb hangsúly, hogy nagyon ritkán és nagyon keveset, és NEM főétkezés helyett kapja, hanem utána egy picit, és azt se minden nap, hanem hetente egyszer-kétszer. Szóval nálunk nem tudja, mit is jelent igazán a csokoládé fogalma és remélem ez még sokáig így is marad!

2.) NEM FOGJUK ENGEDNI, HOGY NYILVÁNOS HELYEKEN HASZNÁLJA A  JÁTÉKOKAT!
A legnagyobb hülyeség, amit egy anya kitalálhat, amikor még a pocakban van a baba, hiszen nem tudjuk a gyereket 150%-ban megvédeni a bacik ellen, ugyanis a bevásárlóközpontokban vagy játszóházakban, játszótereken található gyerekjátékok a bacik legnagyobb gyűjtőhelyei. Hogyan is mondhatnám a gyereknek azt, hogy nem engedem, mikor látom, hogy nagyon menne, tetszik neki és vágyik rá!?

3.) MŰANYAG KISMOTOR ÉS TÁRSAI
Mikor Laura apukájával megismertük egymást, hamar kiderült, hogy rengeteg dologban egyformán gondolkozunk...az egyik, a gyerekek által nagyon kedvelt műanyag kismotor idegesítő hangjának megállapítása volt. Egyszerűen idegesít mindkettőnket, ahogyan az a műanyag üreges valami zajong a betonon, amikor a gyerekek száguldoznak vele. Meg is beszéltük, ha egyszer gyerekünk lesz, biztos, hogy nem veszünk majd neki ilyet. Nos! Laura 16 hónapos lesz két nap múlva, még nincs ilyen motorja, eddig sose látott gyerekeket ilyennel motorozni, de mivel itt a tavasz és jelenleg minden áruház tele van vele, az ő kis figyelmét is elég hamar felkeltette, és egyre többször mutat rá, hogy őt ez bizony nagyon is érdekelné. Próbálom onnan elterelni, több kevesebb sikerrel, de ha látja a többi gyereknél, nem mondhatom majd azt neki, hogy anyádékat nagyon idegesíti a hangja és azért nem veszünk neked ilyet! Egyébként már ilyen műanyagból van egy autója, annak se jobb a hangja sajnos!

4.) NEM VESZEK MAJD MEG NEKI MINDENT!
Áááá. Az első egy évben nem tudod megállni. Legalábbis én nem tudtam. Nem vásároltam fejetlenül, de sose tudtam a jó, szép vagy akciós dolgoknak ellenállni és szinte mindig vettem neki valamit. :) Mostanra már tudatosabb vagyok és csak olyan dolgokat veszünk meg, ami hasznos, vagy tényleg szükséges.

5.) JÁRUNK MAJD BABAÚSZÁSRA!
Aha, azóta se voltunk egyetlen egyen sem! Nem mintha nem engedhetnénk meg magunknak anyagilag, vagy időnk nem lenne rá, egyszerűen csak feledésbe merült a dolog, pedig nagyon szeret a kislányom vízben lenni. De ettől még nem vagyok szerintem rossz anya!

5+1 ANYATEJES BABA LESZ ÉS NEM FOG TÁPSZERT KAPNI!
Ez egészen 4 hónapos koráig működött is, de utána nem hízott és muszáj volt az anyatejet tápszerrel  pótolni, amiről végül szépen lassan le is szokott és csak a tápszer kellett már neki. Nagyon sajnáltam és sokáig ostoroztam is magam emiatt, de végül rájöttem, hogy nem fogom magam szarul érezni, hiszen akkor mindent megtettem azért, hogy ne így legyen! (Erről hamarosan írok bővebben is egy bejegyzést!)

5+2 SOSEM ADOK NEKI ÜVEGES BÉBIÉTELT
Talán erre vagyok az egyik legbüszkébb, ami az anyaságomat illeti, hogy sosem adtam neki üveges babakaját még kóstolóba sem, hiszen amióta hozzátáplálunk, én készítem és párolom neki a finomabbnál finomabb falatokat. Egy ideje már nem főzök neki külön, hanem azt eszi amit mi, de szerencsére nem válogatós, és bármit megeszik, amit elé teszünk.

ISMERŐS VALAMELYIK FOGADALOM?

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

Megjegyzés küldése

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.