MIVEL JÁTSZIK EGY MÁSFÉL ÉVES TOTYOGÓ?

Az elmúlt másfél évben rengeteg játékunk összegyűlt, de mégis van egy pár kedvenc, amivel szívesebben játszik, mint a többivel. Igaz sokszor azok sem érdeklik, mert mindig érdekesebb, hogy anya vagy apa hol van, és mit csinál. Ha kíváncsiak vagytok, hogy nálunk éppen mivel játszik egy másfél éves totyogó, akkor olvassátok el a bejegyzésem!


FA ÉPÍTŐKOCKÁK
Ezt az építőkockát Mikulásra vagy Karácsonyra kapta, már nem is emlékszem pontosan, de az biztos, hogy sokáig csak kidobálta őket a dobozból, és ennyi volt. Viszont egy jó pár hónapja már szépen vissza is pakolja a dobozba, egy pár hete pedig elkezdett építeni is belőlük. A tetején található formarendező segítségével pedig megtanulta a megfelelő alakzatokat párosítani. Szerintem ez egy szuper játék, aki még nem vett ilyet a gyerekeiknek, ne halogassa tovább, mert tényleg szeretik a gyerekek. Laura sokat rágta kisebb korában, a festék sem jött le róla! A miénk 1 éves kortól ajánlott. 

LEGO DUPLO
Az elsőt vagy két hónapja kapta, a lego kutyán kívül nem nagyon érdekelte :) Na gondoltam, megint jól bevásároltam akkor.... Eltelt azóta két hónap és elkezdte egyre jobban érdekelni. Már magától odamegy a dobozhoz, kipakol belőle, ha építünk neki valamit, játszik vele, de már magától is szépen rakosgatja a kockákat. Szerintem nagyon szuper játékok, nem csak Laura, de mi is szívesen játszunk még vele az apjával.


ÁLLATOS DOMINO
Ehhez még ő kicsi, de arra nagyon jó, hogy megtanulja rajta az állatokat, és felismerje minek mi a párja. Én rakosgatom, mutatom milyen állatot keressen, és megkeresi nekem. Szeret vele játszani. Vastagabb anyagból készült, így ha a szájába veszi, sincs hatalmas probléma.

HOMOKOZÓ ÉS TÁRSAI
Szerintem nincs olyan gyerek, aki ne imádna homokozni. Nagyon szerencsésnek mondhatom magunkat, hogy kertes házban lakunk, így nem kell minden nap a központi játszótérre járni, ha homokozni akarom vinni a gyerekemet. Itthon csak kimegyünk az udvarra, leveszem a homokozó tetejét és már homokozunk is. Pakol, lapátol, locsol, gereblyézik...imádja.

LABDA
Nagyon ügyesen játszik vele. Amíg nem járt, leült és gurította nekünk, hogy gurítsuk neki vissza, de amióta jár, menet közben rúgja maga előtt, vagy hozza nekünk, hogy gurítsuk el neki, ő pedig visszahozza. Nagyon szeret vele kint az udvaron és bent a lakásban is játszani.

TRAMBULIN BABÁKNAK
Nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fogja szeretni, hiszen eddig akárhányszor ráállítottuk, sírt és hamar le is szállt róla, viszont lassan egy hónapja, szinte minden nap rááll és nagyon jókat ugrál rajta. Igazi kis cukimanó.

BABÁK - BABAKOCSI
Decemberben vettem neki egy esernyőre csukható játék babakocsit, de mivel még nem járt stabilan, azzal állandóan orra eset, így azt elpakoltuk egy időre. Áprilisban viszont megtaláltam az én játék babakocsimat, ami sokkal stabilabbnak bizonyult a korábban vásárolthoz képest, így azzal gyakorolta a babakocsi tologatását, és röpke fél óra alatt már tökéletesen ment neki. Imád babázni, eteti - itatja őket, tologatja a babakocsiban...szóval egy igazi kis csaj. 

BIG BOBBY AUTÓ
Ez úgymond egy babataxi lenne, de mi már elég régóta kint használjuk. Sokáig csak hátrafelé ment vele, és nem tudta kormányozni, de mára már tökéletesen megy vele, magától ráül, vagy leszáll róla, és az egész kertet bejárja vele. Nem bántuk meg, hogy megvettük, sokszor babakocsi helyett is nagyon jó volt, bárhová is mentünk.

HINTA
Hát ezt nem lehetett nem kihagyni, hiszen lassan fél éve ez a mindene. Sokat hintázik kint is, de még a benti hintát is sokszor elővesszük. Az egyik kedvenc időtöltése. Ahogy már stabilan ül a baba, mindenképpen vegyetek neki, mert jó hatása van a babákra!

BABAKÖNYVEK
Nagyon szereti a könyveket, szívesen lapozgatja őket. Inkább még a vastagabb anyagú, nagyon színes és mintás könyveket vesszük neki, mert a vékony lapokat még eltépné meg összegyűrné. Kedvencei a kihajtogatós könyvek, és a Kukucs kiadó könyvei. 


Nálatok most milyen játékok a kedvencek?

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

Megjegyzés küldése

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.