TÖLTÖTT CUKKINI CSÓNAK


HOZZÁVALÓK:
- 4 db nagyobb cukkini
- 50 dkg darált sertéslapocka vagy darált pulyka
- 1 nagy doboz tejföl
- ementáli sajt
- 3 fej fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- pici olivaolaj
- só
- bors
- pici pirospaprika
- paprikakrém
- egy kevés petrezselyemzöld


ELKÉSZÍTÉS:
1. Egy edényben olajat hevítünk és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát.

2. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés pirospaprikát és paprikakrémet is adunk hozzá. Megpároljuk. Miután elkészült, friss petrezselyemzöldet is rakunk bele. Érdemesebb sósabbra készíteni a húsos tölteléket, ugyanis a cukkini elég ízetlen, és ez ad majd egy kis ízt az egésznek.

3. A cukkiniket megmossuk, ketté vágjuk, kikanalazzuk a magos részt, hogy csónakformát kapjunk. Vagy a cukkiniket sózzuk meg picit, vagy a tejfölbe keverünk majd egy keveset.

4. A cukkiniket ezután meglocsoljuk tejföllel, majd rákanalazzuk a húsos tölteléket, ennek a tetejére megint mehet egy kevés tejföl, majd alaposan megszórjuk a sajttal a tetejét.

5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-40 perc alatt készre sütjük.


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

Megjegyzés küldése

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.