12+1 JÁTÉKTIPP ESŐS IDŐRE - NEM CSAK MÁSFÉL ÉVESEKNEK

Sajnos az elmúlt hetekben elég szélsőségesen alakult hazánk időjárása, így sokszor előfordult, hogy nem tudtunk az udvarra kimenni, mert esett az eső. Készítettem most Nektek egy bejegyzést, amiben összeszedtem pár olyan tippet, amivel a lakásban is leköthetjük a babák figyelmét, ha odakint éppen esik az eső.


1. BABA KÖNYVEK
Szerintem nincs olyan baba, aki ne szeretné a könyveket, legyen az bármilyen tartalmú. Ilyen pici korban még annyira érdeklődőek, hogy szerintem elég sok időre leköthetjük őket egy-egy szép könyvvel. 

2. LEGO
A másik nagy kedvenc a gyerekek körében. Képesek akár órákig is építgetni, majd utána játszani vele. Szerintem ez is nagyon jó unaloműző az esős időkre. 

3. KUTYUSOS TANULÓKÖZPONT
Laurának mi egy éves korában vettük, de akkor még nem értette, hogy-hogy kell játszani vele. Pakolgatta a kockákat, nyomogatta a kutyus orrát, de ennyi. Mostanra viszont imádja. Már megtanulta, hogy melyik kocka mit ábrázol, pakolja, nyomkodja, és ezzel is nagyon szeret sok-sok percet eltölteni, szóval én ezt is beleírtam a 12+1 pontba, mert szerintem akiknek van ilyen tanulóközpontjuk, bátran alkalmazzák az esős időkben is!

4. DOMINÓK, KIRAKÓK
Szerintem nagyon jó időtöltés mind a két játék, legalábbis a kicsik szeretnek velük játszani.
Laurának még kicsit korai, de már ő is egész ügyesen játszik velük, bár még nem úgy, mint ahogy kellene :)
Ő még inkább csak ki- és bepakolja őket a dobozaikba, de már tanítgatom neki, hogy hogy kell velük játszani, és sokszor egész ügyesen csinálja.

5. BÚJÓCSKA
Ez persze csak akkor kivitelezhető, ha elég nagy az ember háza, vagy lakása, de nem kell hozzá kastély, a lényeg, hogy legyen pár olyan hely, ami mögé el lehet ilyenkor bújni. Mi még úgy játsszuk ezt, hogy mi bújunk el előle, de mindig ügyes, és megtalál minket. 
Imádja ezt a játékot!

6. FA ÉPÍTŐJÁTÉKOK
Ez egy elég tág fogalom, gondolok itt az fa építőkockákra, favonatra - sínekkel, fa formabedobóra és hasonlókra. A gyerekek szeretnek építeni, rombolni, szerintem ez is egy jó kis időtöltés az esős időkben.

7. HINTA
Egy benti hinta is szuper móka, egy időre ez is leköti a gyerekek figyelmét.

8. BABA, BABAKOCSI
Véleményem szerint kevés olyan kislány van, aki ne szeretne babázni, és babakocsit tologatni, így szerintem ez is egy szuper benti időtöltés az esős napokon. Öltöztetni, megfürdetni, megetetni és átpelenkázni a babát, majd tologatni a babakocsijában...

9. MATATÓ FAL VAGY KÖNYV
Nem tudom kinek van valamelyik otthon, de ezzel is leköthetjük a gyereket amikor a lakásba kényszerülünk az eső miatt. Nekünk matató könyvünk van, Laura például egész sokáig eljátszik vele, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek!

10. IRKAFIRKA
Ezt a szuper dolgot nemrég rendeltem, de nagyon elégedett vagyok, mert annyira klassz, és remekül el van vele a gyerek bárhol és bármikor...arról már nem is beszélve, hogy kis helyen elfér, így abszolút egy anyatáska barát termék. 
A lényege: ez egy irkafirka, magyarul egy összehajtható krétatábla, amire bármit írhat vagy rajzolhat a gyerek, majd egy szivacs segítségével minden eltávolítható. 

11. KIFESTŐK
Nagyobb gyerekeknek a kifestőket és a színes ceruzákat is ajánlom. Mivel szinte minden gyerek szeret rajzolni és színezni, így ezt a programot is bedobhatjátok nekik, amikor rossz az idő odakint.

12. GYURMA
A kifestők mellett szerintem ez is egy szuper program, érdemes otthon gyurmát tartani, mert jól jöhet.

12+1 TABLET
Ezt direkt hagytam a végére, mert elég megosztó téma az anyukák körében. Nem akartam ezt top 5-ben ajánlani, mert sok anyuka mit meg nem adna, ha a gyereke nem ezt nyomkodná éjjel nappal, de sajnos be kell, hogy lássuk, sokszor jól jön ez a kis készülék. Mi Laurának sosem tanítottuk a használatát, mindent ő lesett el magától (pedig ritkán használjuk előtte), és hihetetlen mennyire okos, hogy már ilyen kicsin milyen ügyesen kezeli. Ritkán kapja meg, ilyenkor vagy játszik vele, mert van neki egy-két totyogósoknak való játék letöltve rá, vagy mesét néz rajta. 
 

Én ezekre a játékokra gondoltam, természetesen ha van még olyan tippetek, amit én a bejegyzésben nem említettem meg, és szívesen megosztanátok velünk, akkor kommentbe írjátok meg nyugodtan!

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

Megjegyzés küldése

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.