UTAZÓS VLOG - A TISZA-TÓNÁL JÁRTUNK

Tegnap Poroszlón jártunk a Tisza-tavi Ökocentrumban. Összességében jobbra számítottam, mert eddig csak klassz dolgokat hallottam róla, de személyesen sajnos nem ezt tapasztaltam. Az tény, hogy szuper helyen van, tetszik, hogy a Tisza-tó mellett helyezkedik el, és könnyen oda lehet találni, ha valaki korábban még nem járt Poroszlón. Az állatok is nagyon cukik, tetszik, hogy gondoltak a gyerekekre, és van kis játszótér is kialakítva nekik, ami viszont cseppet sem tetszett, hogy 1 db lift van az egész épületben, és én, aki babakocsival nem tudok 7 emeletet fellépcsőzni, így volt, hogy közel húsz percet vártam a liftre, mert az az egy közlekedett a -2 szintről a földszinten át a 7. emeletig, és mivel az emberek többsége lusta, simán beszállt előtted, egyik se engedett volna előre a gyerekre való tekintettel. A másik dolog meg az, hogy beszállsz a földszinten, fel akarsz menni a hetedikre, és volt, hogy levitt a mínusz szintekre, mert ott is meghívták, csak időközben nem volt türelmük megvárni és végül mégis lépcsőztek. Ezzel a felesleges körrel is ment az idő, így még többet kellett várnia az embernek a liftre. Szóval....nem vagyok egy házsártos vénasszony, de ez nekem így nagyon nem tetszett, hiába volt 13 ember szállítására alkalmas az a lift.

A másik a mellékhelyiség kérdése. Én egyetlen női mosdót találtam az épületben, és ott is folyamatos sorbaállás volt, a hátsó bejáratnál található toitoi mellékhelyiséget meg inkább nem is említeném. Brutális kinézet és szagok, az ember még be se megy és máris kifordul. Viszont bent a főépületben volt baba-mama szoba, az abszolút pozitív, szeretem ha gondolnak az ilyenekre.

Ami nagyon tetszett az a tájház, jó érzés volt bemenni oda és megnézni nagyanyáink régi dolgait, ami szinte minden nagyszülőnél megtalálható még most is, vagy megtalálható volt annak idején.
A másik nagyon tetsző dolog a kilátás a hetedikről. Csúcs szuper, esküszöm. A tavak valami gyönyörűségesek. Sajnáltam, hogy annyira fújt a szél, amikor mi fent voltunk, az kicsit idegesítő volt, de ezt leszámítva szuper érzés volt az egész.
Nagyon tetszett még az akvárium rész a mínusz szinteken, ami Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere. Az tényleg nagyon klassz volt, Laurának is nagyon tetszett.

Programok tekintetében inkább nagyobb gyerekeknek való ez a hely, Laura legalábbis még nem élvezte annyira, mint kellett volna.

Sajnos hajózni most nem tudtunk elmenni, mert amikor a jegyeket vettük, akkor még az a három-, három és fél óra hossza nagyon soknak tűnt a következő hajózás időpontjáig, de végül simán elmehettünk volna oda is, mert két- három óra hosszát is elnézelődtünk ott a nap folyamán.

Egyébként a főépületben még büfé, és ajándékbolt is volt, valamint egy terasz is van a büféhez, hogy oda is ki lehessen ülni.

AZ ÖKOCENTRUMRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHATTOK:


Ti jártatok már itt?
Ha igen, Nektek hogy tetszett?

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!


Megjegyzés küldése

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.