MIÉRT KERESI MINDENKI A KÉNYELMES, OTTHONRÓL VÉGEZHETŐ MUNKÁT, VAGYIS HOGYAN LESZNEK A GYESEN LÉVŐ ANYÁKBÓL SIKERES NŐK, ÜZLETASSZONYOK?

Több mint két évvel ezelőtt még egy olyan nő voltam, aki szinte állandóan csak a munkájának élt. Majdnem tíz évig dolgoztam kereskedelemben, és a mai napig imádom ezt a szakmát! Imádok az emberekkel foglalkozni, megismerni őket, imádom a ruhákat, a cipőket...talán ezért is választottam annak idején ezt, mert közel állt a szívemhez. Az elmúlt jó pár évben, minden lépcsőfokot bejártam, nagyon sok mindent láttam, nagyon sokat tanultam. Ha kellett kemény voltam, ha kellett laza vagy alázatos.  Ahhoz, hogy a számomra legmegfelelőbb fizetést minden hónapban megkapjam, rengeteget kellett dolgoznom, és sokat túlóráznom. Egyik nyáron képes voltam több mint száz km-t is levezetni reggel, és ugyanennyit vissza azért, hogy egy kicsivel több pénzt keressek, és megfeleljek a főnökömnek. De mit kaptam cserébe? Semmit! A végén egy köszivel és pár ezer forinttal el volt minden intézve... és ekkor jöttem rá arra, hogy milyen buta vagyok,  hiszen mit is vártam tőle!? Neki csak egy alkalmazott vagyok a sok közül, aki elvégzi a rá bízott feladatokat, értékesít, és minél több pénzt termel a cégnek. Ő az emberi oldalát egyáltalán nem nézi, például azt, hogy négy hónapon keresztül két üzletet is vittem felváltva. Egyik nap az egyikben (ami a lakhelyünktől hatvan km-re), másik nap az ötven km-el távolabbiban voltam, és a párommal (aki szintén ennél a cégnél dolgozott) váltottuk egymást hosszú heteken át. Közös szabadnapunk se volt hónapokon keresztül és még sorolhatnám a dolgokat. Persze ezt mi vállaltuk, de azért kemény volt ez a négy hónap, és szerintem ilyen feltételek mellett, amit a cég biztosított nekünk, nem tolonganának a jövőben a jelentkezők erre a lehetőségre, ha újra adott volna.

Mióta gyerekem van, egyre többször gondolkozom azon, hogy hogyan tovább a jövőben, hogy hogy tudom majd a gyermekemet összeegyeztetni a munkámmal? Akárhogy osztok, szorzok, végül mindig arra jutok, hogy a kettő a jövőben már nem összeegyeztethető. Sajnos ez a szakma nem egy baba barát munkahely. A késői nyitva tartások miatt nem tudnám megoldani sem az ovit, sem a bölcsit, azt meg nem szeretném, hogy állandóan a nagymamák vagy idegenek rohangáljanak érte az óvodába vagy a bölcsődébe, éppen ezért egy pár hónapja úgy döntöttem, hogy elkezdek másfelé is nyitni...

Sok minden érdekel, de valami olyan munkára vágytam, ami stresszmentesebb, és nyugodtabb életet tud biztosítani számomra. Mivel imádok költekezni, utazgatni, étteremben enni, így mindenképpen olyan munkát szerettem volna, ami ezeket lehetővé teszi. Ekkor jött a jel - éppen elkészült az egyik aktuális Youtube vlogom, amikor egyszer csak mindenféle online anyus videókat dobott fel nekem a youtube. Már kezdtem egyre idegesebb lenni, hiszen egyáltalán nem szerettem ezeket az  MLM-es, agymosós nyomulásokat, szó szerint falra másztam volna tőlük...de végül csak belenéztem az egyikbe, mert kíváncsi lettem. 

Nem lepődtél meg?
Korábban egyáltalán nem volt szimpatikus ez az MLM-es dolog. Valahogy nem érintett meg, és kifejezetten utáltam, ha valaki ezzel keresett meg és erőszakoskodott, hogy ez az évszázad üzlete, mindenképpen csatlakozzak, nem számít melyik céggel szimpatizáltam korábban, mert az hozzájuk képest úgyis egy nagy nulla. A kereskedelemben megtanultam, hogyha egy márkát képviselek, nem rontom hasonló márkák hírét, legyen bármennyire is jobb az, amit én árulok, szóval az ilyen megkereséseket már elvből vissza is utasítottam és tiltólistára pakoltam. Most viszont elkezdett érdekelni a dolog, és egy kicsit jobban utána olvastam. A párom már több mint tíz éve, munkahely mellett építi az üzletét (azóta már ki is váltotta vele a munkahelyét), és nagyon tisztelem ezért is, hogy sose erőltette, hogy lépjek be én is. Viszont most egyik este elé álltam és azt mondtam neki, én is online networker akarok lenni! Másnap már be voltam alá csatolva és elkezdtem építeni a saját kis üzletem. Mindenben támogat, és ez annyira szuper. Tényleg hatalmas kincs! Szépen haladok lépésről lépésre, és annyira imádom, hogy mertem kérdezni!!! Mert itt kezdődik minden, azt látom, hogy az emberek odáig sem jutnak el, hogy egyáltalán meghallgassanak egy ajánlatot.

És mi ennek a legérdekesebb része?
Itthonról végzem a munkám, és az a célom, hogy szépen lassan kiváltsam vele a munkahelyemet, azaz gyes után már ne kelljen sehol alkalmazottként dolgoznom, hogy a jövőben ne legyen főnököm, szabad legyek, és annyi időt tölthessek a családommal, amennyit csak szeretnék. Nincs főnök, nincs időbeosztás, nincs stressz. Helyette egy szabad és nyugodt életet kapunk!

Tudod miért?
Mert mindketten mertünk kérdezni, és meghallgatni valamit, ami egyébként sokak szerint már lejárt lemez, és nagyon sokan lefikázzák. De nekünk nem az egyik ismerősünk véleménye számított, akartunk valamit, amiben hittünk, elhittük, hogy nekünk is jár! Jár az az élet, amit mindenki szeretne magának. Boldog család, gyerekek, nyugalom és anyagi biztonság.

Gondolj csak bele, mit is jelent ez!?
Azt jelenti, hogy bárkinek jár, aki akarja és mer kérdezni! Aki velünk tart, és használja ezt a szuper képzési rendszert. Ez a szakma könnyen megtanulható, és már a betanulási idő alatt is pénzt tud vele keresni az ember! Ez a lehetőség mindenkinek jár, éljetek vele és merjetek kérdezni!!!
My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.