MIKOR KEZDJÜK A FOGMOSÁST?

Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Laura 16 foga úgy jött ki a másfél év alatt, hogy szinte észre sem vettük, amikor kibújtak, hiszen nagyon keveset sírt miattuk. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy időben elkezdjük megfelelően ápolni őket. 

Sajnos sem én, sem az apukája nem büszkélkedhetünk túl jó minőségű fogakkal. Ami a fogászati vizsgálatokat illeti - azzal kapcsolatban sincs túl sok jó emléke egyikünknek sem a gyerekkorunkból. Ezért szeretnénk, ha Laura nem így nőne fel, hanem évente legalább egyszer eljárna majd a fogászati szűrésekre, és nem félelemmel ülne be a fogorvosi székbe, a reggeli illetve esti fogmosásokról már nem is beszélve. A tejfogak épsége nemcsak az esetleges szuvasodás okozta fájdalom elkerülése miatt fontos, hanem azért is, hogy majd a maradandó fogak is egészségesek legyenek!

Már vagy fél éve mossuk a fogait, kezdetben csak este, fürdéskor mostuk meg neki, de jó pár hete már a reggeli fogmosás sem maradhat ki. Szerencsére nagyon szeret fogat mosni, szóval ezzel sincs probléma. Igaz, először mi szoktuk megmosni neki, majd ő is megkapja a fogkefét egy-két percre, de hamar el is vesszük tőle, mert annyira belejön a dolgokba, hogy képes, és szétrágja az egészet. 

Mi bébifogkefét sosem használtunk, már a legelejétől kezdve rendes babafogkefével mostuk a fogát, ami abszolút baba barát, mert gumiszerű anyagból készült, valamint pici gumitüskék is vannak rajta. Imádja rágcsálni. A babák fogmosásához gyerekfogkrémet javasolnak, mert alacsony a fluorid tartalma, ezáltal a baba le is nyelheti, de nekem ezek sosem voltak szimpatikusak. Emlékszem, hogy már gyerekként is utáltam azt a sok műízű gyerekfogkrémet, már alig vártam, hogy normális fogkrémmel moshassam a fogaimat. Nem titok, hogy a Forever termékeivel foglalkozunk, ezért  Laura is ezzel a fogkrémmel mossa a fogát, már az első pillanattól kezdve, hiszen fluorid mentes, és babák is használhatják. Természetes borsmenta és fodormenta ízű, valamint kiváló összehúzó, vérzés- és fájdalomcsillapító, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A 100 %- osan stabilizált Aloe Vera gél és Bee Propolis keveréke nyugtatja a fogínyt és a szájat. Nem támadja meg a fogzománcot és erősíti az érzékeny fogínyt, véd a fogkő képződéstől, illetve segít a fogkő eltávolításában is, tehát felnőtteknek is bátran ajánlom!


NÁLATOK AZ ÖSSZES FOGACSKÁK KIBÚJTAK MÁR?
TI MIÓTA MOSSÁTOK A BABA FOGAIT ÉS MELYIK FOGKRÉM VÁLT BE NEKTEK?

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

Megjegyzés küldése

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.